ΔΟΕ: Αντιδράσεις για το σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών

Τη διεκδίκηση της υλοποίησης των διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη των κενών στη δημόσια εκπαίδευση, δηλώνει ότι συνεχίζει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας.

Η ΔΟΕ δεν έμεινε ικανοποιημένη από τις σχετικές ανακοινώσεις του Υπουργού Παιδείας στις 20 Δεκεμβρίου, ημέρα που οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών είχαν κινητοποίηση έξω από το Υπ. Παιδείας και που η συνάντησή τους με τον κ. Γαβρόγλου τελικά δεν πραγματοποιήθηκε.

Η ΔΟΕ αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της (διαβάστε το πλήρες κείμενο) που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 24/12: “Ο Υπουργός Παιδείας και η κυβέρνηση ανακοίνωσαν την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου ένα σύστημα διορισμών και προσλήψεων αναπληρωτών στην εκπαίδευση το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από την εκπαιδευτική κοινότητα. Ταυτόχρονα υποσχέθηκαν , πέρα από τους 4.500 διορισμούς στην Ειδική Αγωγή, ακόμη 10.500 σε βάθος τριετίας, αν επανεκλεγούν, διορισμούς που βρίσκονται κάτω από τις πραγματικές ανάγκες της δημόσιας εκπαίδευσης.

Το σύστημα που ανακοινώθηκε, ουσιαστικά απαξιώνει την προυπηρεσία και το πτυχίο και οδηγεί σε ένα αέναο κυνήγι τίτλων και προσόντων με όρους ανισότητας”.

&

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος