Δήμος Πατρέων: Nα εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του προγράμματος ‘’Βοήθεια στο Σπίτι”

Tην απρόσκοπτη συνέχεια του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», με δημόσιο χαρακτήρα και με μόνιμες σχέσεις εργασίας του προσωπικού, ζητά με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας και με την παρουσία των εργαζομένων στο πρόγραμμα κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης: “To πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”, λειτουργεί επί 13 συνεχόμενα χρόνια, παρέχοντας τις υπηρεσίες του στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού ηλικιωμένων και ΑμΕΑ της χώρας μας, καλύπτοντας συνολικά πάνω από 100.000 ωφελούμενους.

Στον Δήμο της Πάτρας το πρόγραμμα λειτουργεί με 16 εργαζόμενους διαφόρων ειδικοτήτων με σχέση εργασίας ΙΔΟΧ. Οι ωφελούμενοι στο Δήμο μας μέχρι και σήμερα είναι 430 – 440 στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι.  Το τελευταίο 4μηνο – από τότε δηλαδή που στο Δήμο μας αξιοποιούνται εργαζόμενοι από την ”κοινωφελή” του ΟΑΕΔ – οι ωφελούμενοι έχουν αυξηθεί κατά 100, διότι λόγω αυτού μπορούμε να προσφέρουμε υπηρεσίες σε μεγαλύτερο αριθμό δημοτών μας.

Γνωρίζουμε ωστόσο, ότι οι ανάγκες είναι για πολύ περισσότερα άτομα, αλλά όσο δεν υπάρχουν οι αντίστοιχες υποδομές και το αντίστοιχο μόνιμο προσωπικό, είναι αδύνατο να καλυφθούν.

Η προσφορά της δομής ‘’Βοήθεια στο Σπίτι” και του προσωπικού αυτής είναι ιδιαίτερα σημαντική, συνεχής και απαραίτητη για τις συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού.

Κρίνεται απαραίτητη η απρόσκοπτη συνέχεια του προγράμματος με δημόσιο χαρακτήρα και με μόνιμες σχέσεις εργασίας του προσωπικού”.

Στο ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου αναφέρεται ότι ο Δήμος Πατρέων ζητά:

“Τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προκειμένου να μη σταματήσει και να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του προγράμματος ‘’Βοήθεια στο Σπίτι” από 1/1/2016 και μετά, πάγια και διαρκώς.

Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Το υπ’ όψη προσωπικό έχει προσληφθεί με τις διαδικασίες ΑΣΕΠ, καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες και έχει την εμπειρία και τεχνογνωσία.

Να προσληφθεί επιπλέον μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και κλάδων, ώστε να καλύπτει τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες, καθώς επίσης και να διασφαλιστούν οι αναγκαίες δομές για την λειτουργία τους.

Να παρέχονται αποκλειστικά από μόνιμες κρατικές δομές, αναπτυγμένες πανελλαδικά χρηματοδοτούμενες κατά 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό και με αξιοποίηση κονδυλίων από την Ε.Ε.

Να παρέχονται πλήρεις υπηρεσίες σε όλους όσους έχουν ανάγκη, χωρίς εξαιρέσεις και απολύτως δωρεάν, αποσυνδεδεμένες από την ασφαλιστική και εισοδηματική κατάστασή τους”.

Πηγή: Δήμος Πατρέων

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος