Δήμος Αθηναίων: Υιοθέτησε ένα ζώο – άλλαξε μία ζωή

Ο Δήμος Αθηναίων με την ενεργή συμμετοχή του και σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς, συνέβαλε στην κατάρτιση και την εφαρμογή ενός πλαισίου για την προστασία και την ευζωία των αδέσποτων ζώων, το οποίο τέθηκε σε ισχύ στις αρχές του 2012. Οι βασικοί άξονες του προγράμματος απευθύνονται στη στείρωση, στον εμβολιασμό αλλά και την υιοθεσία ή επανατοποθέτηση των αδέσποτων σκύλων και γατών.

Περίπου 1.000 αδέσποτα ζώα έλαβαν κτηνιατρική φροντίδα μέσα σε ένα έτος, ενταγμένα στο πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων, υιοθετήθηκαν από πολίτες και απολαμβάνουν πια την ανθρώπινη φροντίδα.

Βάσει του μεγάλου αριθμού των αδέσποτων γατών στην πόλη μας, η ένταξή τους στο πρόγραμμα γίνεται σταδιακά και υπό προϋποθέσεις. Προτεραιότητα δίνεται στα θηλυκά ζώα και ιδιαίτερα σε εκείνα που διαβιούν σε χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, σε τουριστικές περιοχές της Αθήνας, σε νοσοκομεία και σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος γενικότερα.

Τα αδέσποτα ζώα που εντάσσονται στο πρόγραμμα καταγράφονται και σημαίνονται ηλεκτρονικά, με την χρήση microchip. To microchip που εμφυτεύεται στο αδέσποτο ζώο, φέρει έναν μοναδικό 16ψήφιο κωδικό ταυτοποίησης και είναι απόλυτα βιοσυμβατό.

Επιπλέον, γίνεται χρήση χρωματικού κώδικα στα περιλαίμια που φορούν για τον διαχωρισμό αρσενικών-θηλυκών αδέσποτων σκύλων (μπλε χρώματος για τα αρσενικά, κόκκινου χρώματος για τα θηλυκά), στα οποία αναγράφεται η ένδειξη: “Δήμος Αθηναίων – Εμβολιασμένο – Στειρωμένο”.

Διευκρινίζεται ότι και οι δύο αυτοί τρόποι σήμανσης δεν είναι επιβλαβείς και δεν ενοχλούν τα ζώα.

Για την επίβλεψη και την φροντίδα των επανεντασσόμενων αδέσποτων ζώων, ο Δήμος Αθηναίων συνεργάζεται με τα τοπικά φιλοζωικά σωματεία και ενώσεις.

Οι ώρες λειτουργίας για την ενημέρωση της αντιμετώπισης του ζητήματος των αδέσποτων ζώων είναι καθημερινά από τις 07:00 πμ έως τις 10:00 μμ. .

Εάν κάποιος εντοπίσει αδέσποτο ζώο, το οποίο είναι άρρωστο ή χτυπημένο μπορεί να απευθυνθεί στο τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων 1595 ή στο 210 3239201 ή να στείλει email στην ηλεκτρονική διεύθυνση t.astikis.panidas@athens.gr.

https://www.facebook.com/animalscityofathens/posts/183462746496376

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος