Δήμοι Διονύσου & Κηφισιάς: Συγκέντρωση για τα διόδια στις 22/4

Στην Γέφυρα της Βαρυμπόμπης, του Δήμου Κηφισιάς, καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 22 Απριλίου 2018 και ώρα 11πμ οι Δήμοι Διονύσου και Κηφισιάς.

Στα πλαίσια αυτά πραγματοποιήθηκε σύσκεψη φορέων την Παρασκευή 13 Απριλίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου, όπου έκανε ενημερωτική ομιλία ο δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης. Η αντίθεση στοχεύει στην αποτροπή της τοποθέτησης διοδίων στους ανισόπεδους κόμβους Αγ. Στεφάνου και Βαρυμπόμπης.

Δήμοι Διονύσου & Κηφισιάς: Συγκέντρωση για τα διόδια στις 22/4Ο δήμαρχος Διονύσου στην ομιλία του αναφέρθηκε στο ιστορικό του θέματος των διοδίων και ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για τις πρόσφατες εξελίξεις.
«Για 11 χρόνια αντισταθήκαμε στην επιβολή διοδίων στην περιοχή μας. Επανειλημμένα εκφράσαμε με ψηφίσματα του δημοτικού συμβουλίου, την αντίθεση μας στην εγκατάσταση κάθε είδους διοδίων, ενώ με σειρά κινητοποιήσεων εκδηλώσαμε δυναμικά την αντίδρασή μας. Η πρόσφατη έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων άνοιξε τον δρόμο για την εγκατάστασή τους με την τοποθέτηση ηλεκτρονικού συστήματος αναλογικής χρέωσης διοδίων τελών. Ο Δήμος μας χρησιμοποιώντας όλα τα νομικά μέσα που έχει στη διάθεσή του κατέθεσε, ήδη, αιτήσεις ακύρωσης και αναστολής της σχετικής απόφασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας».

Δήμοι Διονύσου & Κηφισιάς: Συγκέντρωση για τα διόδια στις 22/4O κ. Ζαμάνης επεσήμανε τις σοβαρές επιπτώσεις στη ζωή των κατοίκων του δήμου από την τοποθέτηση των διοδίων σε Άγιο Στέφανο και Βαρυμπόμπη.
«Η διοχέτευση της υπερτοπικής κυκλοφορίας των οχημάτων εντός του δήμου μας, χωρίς να έχει γίνει κανένα έργο για την αναβάθμιση του παράπλευρου οδικού δικτύου, θα υποβαθμίσει τη ζωή όλων μας, αφού η κυκλοφοριακή και κατά συνέπεια η περιβαλλοντική επιβάρυνση της περιοχής μας θα είναι τεράστια. Δεν μπορούμε να δεχθούμε τα αυτοκίνητα της εθνικής οδού μπροστά στα σπίτια μας. Οι όποιες εξαγγελίες για απαλλαγή και εκπτώσεις σε κατοίκους και εργαζόμενους είναι επισφαλείς και μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανατραπούν, όπως έγινε και σε άλλες περιοχές της χώρας», είπε χαρακτηριστικά.

Δήμοι Διονύσου & Κηφισιάς: Συγκέντρωση για τα διόδια στις 22/4Οι Δήμαρχοι Διονύσου και Κηφισιάς κ.κ. Διονύσης Ζαμάνης και Γιώργος Θωμάκος χρησιμοποιώντας όλα τα νομικά μέσα που έχουν στη διάθεσή τους κατέθεσαν ήδη αιτήσεις ακύρωσης και αναστολής, της σχετικής απόφασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Επειδή η τοποθέτηση διοδίων, όπως αναφέρουν:
• Υποβαθμίζει τη ζωή όλων μας, καθώς διοχετεύεται η υπερτοπική κυκλοφορία των οχημάτων εντός του Δήμου, χωρίς να έχει γίνει τίποτα για την κατασκευή επαρκούς παράπλευρου οδικού δικτύου.
• Επιβαρύνει οικονομικά κατοίκους, εργαζόμενους και επισκέπτες.
• Καθιστά τον Δήμο Διονύσου και τον Δήμο Κηφισιάς τις μοναδικές αστικές περιοχές του Λεκανοπεδίου που θα πληρώνουν διόδια για τη χρήση της εθνικής οδού (οι όποιες εξαιρέσεις θα είναι επισφαλείς, αφού ανά πάσα στιγμή μπορεί να ανατραπούν).

Οι Δήμοι Διονύσου και Κηφισιάς αντιδρούμε και ζητούμε:
Τροποποίηση της Σύμβασης Παραχώρησης ώστε να αποτραπεί οριστικά η τοποθέτηση πάσης φύσεως διοδίων (πλευρικών, ηλεκτρονικών κλπ.) στους ανωτέρω κόμβους.

Διοργανώνουμε:
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
«ΟΧΙ ΔΙΟΔΙΑ σε Αγ. Στέφανο και Βαρυμπόμπη»
Κυριακή 22 Απριλίου 2018, ώρα 11:00 έως 13:00, Γέφυρα Βαρυμπόμπης

Για τη μεταφορά των δημοτών στη γέφυρα Βαρυμπόμπης και την επιστροφή τους ο Δήμος Διονύσου θα διαθέσει λεωφορεία που θα ξεκινήσουν στις 10:00 το πρωί από: 1) Άγιο Στέφανο (διάβαση ΟΣΕ, έμπροσθεν νηπιαγωγείου) 2) Άνοιξη (πλ. Ηρώου) 3) Διόνυσο (έμπροσθεν 2ου Δημ. Σχολείου, Διονύσου και Γρ. Κυδωνιών) 4) Δροσιά (πλ. Στρατηγού Πετρίτη, έμπροσθεν υποκ. τρ. Πειραιώς) 5) Κρυονέρι (πλ. Μικράς Ασίας) 6) Ροδόπολη – Σταμάτα (πλ. Σταμάτας 10:00, πλ. Ροδόπολης 10:15).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος