Δήμαρχος Πύργου: “Η καραντίνα είναι υποχρεωτική κατάσταση και όχι συμβουλή” (video)

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε η καταγγελία του δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου ότι οικείοι βεβαιωμένων κρουσμάτων αγνοούν τον κατ’ οίκον περιορισμό και επισκέπτονται δημόσιους χώρους. “Η καραντίνα είναι υποχρεωτική κατάσταση και όχι συμβουλή” είπε ο κ. Αντωνακόπουλος στην εκπομπή “Από τις 6” και αναφέρθηκε στην ανάγκη αυστηροποίησης του θεσμικού πλαισίου με ποινές.

«Όποιος είναι φορέας, έχει μια ιδιότητα επικίνδυνη, κι ας μην φταίει ο ίδιος. Όταν αδιαφορεί θέτει σε κίνδυνο τους υπόλοιπους. Πρέπει να έχει μια συγκεκριμένη συμπεριφορά για την προστασία της κοινωνίας. Όταν δεν το πράττει συνειδητά, υπάρχει ενοχή και η εξουσία πρέπει να παρέμβει», είπε.

Παράλληλα τόνισε την ανάγκη να απενοχοποιηθεί η νόσος και να σταματήσει ο ρατσισμός. «Πρέπει να προστατευθεί το ιατρικό απόρρητο, αλλά και η δημόσια υγεία, και η οικονομία. Εάν υπάρξει πανδημία θα πεθάνουν συμπολίτες μας, δεν μπορούμε να είμαστε αδιάφοροι. Υπάρχουν ευθύνες και του πολίτη και του κράτους» σημείωσε και πρόσθεσε πως περιπτώσεις μη συμμορφούμενων πολιτών υπάρχουν και στους δήμους Πηνειού και Γαστούνης.

Ο κ. Αντωνακόπουλος αναφέρθηκε και στις επιπτώσεις για τον Πύργο από τον κορονοϊό, είπε “η οικονομική και κοινωνική ζωή έχει αγγίξει τα όρια του μηδενός”. Το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη, δεν είναι τώρα η ώρα για αποτίμηση, ωστόσο μέτρα όπως ρύθμιση δόσεων δεν βοηθούν. “Θα χρειαστούν πιο συνταρακτικά μέτρα για να πάρει μπροστά η ευρύτερη περιοχή που έχει εγκαταλειφθεί διαχρονικά”, είπε.

Πηγή ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος