Δικογραφία σε βάρος του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ για παράβαση κανόνων περί συναθροίσεων (video)

Η πρώτη δικογραφία για την παραβίαση των κανόνων που αφορούν στις δημόσιες συναθροίσεις είναι γεγονός και αφορά στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο ενώ δικογραφία σχηματίζεται και για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της 28/1/2021.

H δικογραφία σε βάρος του προέδρου της πανελλήνιας ομοσπονδίας εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομείο Μιχάλη Γιαννάκου συντάχθηκε στα μέσα του μήνα και έχει διαβιβαστεί από την Κρατική Ασφάλεια, στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω.

Αφορά σε παραβάσεις διατάξεων του νόμου «περί συναθροίσεων» που ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούλιο, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας στις 30 του περασμένου Σεπτέμβρη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ , που δημοσιοποίησε το θέμα, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης των περίπου 100 ατόμων, ο συνδικαλιστής δεν υπάκουσε στις υποδείξεις του ειδικού διαμεσολαβητή της Αστυνομίας η κινητοποίηση των εργαζομένων να γίνει στο χώρο που είχαν ορίσει οι αστυνομικές αρχές, δηλαδή στο πεζοδρόμιο, τα άτομα κατέλαβαν το οδόστρωμα, διέκοψαν την κυκλοφορία των οχημάτων με αποτέλεσμα να ακολουθήσει επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων, συμπλοκές και τραυματισμοί .

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές αυτή δεν είναι η μοναδική περίπτωση συγκέντρωσης για την οποία έχει σχηματιστεί δικογραφία για παραβάσεις του νέου νόμου για τις δημόσιες συναθροίσεις.

Ο κ. Γιαννακός μιλώντας στην ΕΡΤ δήλωσε ότι δεν ήξερε ότι είχε σχηματιστεί δικογραφία και μίλησε για συμβολικό κλείσιμο του δρόμου για 2 – 3 λεπτά, όπου δεν δημιουργήθηκε καμία ένταση, ούτε με την αστυνομία, ούτε με οδηγούς, ενώ αρκετοί οδηγοί χειροκρότησαν το υγειονομικό προσωπικό για τις προσπάθειές του. Εκτίμησε ότι είναι μία συμβολική κίνηση της κυβέρνησης, ενώ έκανε λόγο και για συνδικαλιστικές διώξεις σε βάρος συνδικαλιστών υγειονομικών και τα χαρακτήρισε οργανωμένο σχέδιο.

Ρεπορτάζ: Νίκος Κουντούρης

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος