Δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη: Νέα διακοπή για τις 6 Απριλίου

Σε νέα διακοπή, την τέταρτη από την έναρξή της, για τις 6 Απριλίου, οδηγήθηκε η δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου για τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο, καθώς ένα μέλος της σύνθεσης νοσεί με κορονοϊό.

Η νέα διακοπή δόθηκε και πάλι ενώ στο βήμα του μάρτυρα επρόκειτο να ανέβουν οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη, εξέλιξη που προκάλεσε οργή της μητέρας του θύματος.

«Τι, δηλαδή θα κάνουμε πάλι το ταξιδάκι Διδυμότειχο και πίσω; Κανείς δεν νοιάζεται για μας. Τι να πω” είπε η γυναίκα ενώ ο σύζυγος της Γιάννης Τοπαλούδης ζήτησε από την πρόεδρο να οριστούν συνεχόμενοι δικάσιμοι μετά τις 6 Απριλίου.

Πρόεδρος: Το έχουμε κοιτάξει.

Πατέρας Ελένης: Γονέας του ενός κατηγορούμενου απειλούσε τους μάρτυρες. Παρακαλώ να έχουμε τον δέοντα σεβασμό, κυρία πρόεδρε.

Στο εδώλιο ήταν παρόντες σήμερα και οι δύο, καταδικασμένοι σε πρώτο βαθμό ισόβια και 15ετη κάθειρξη ο καθένας, κατηγορούμενοι.

Κατά τη μεταφορά των δύο κατηγορουμένων στο δικαστήριο, η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη και οι μητέρες της Ερατούς και της Γαρυφαλλιάς, θύματα επίσης στυγερών εγκλημάτων που βρίσκονταν στο δικαστήριο για να συμπαρασταθούν στους γονείς της φοιτήτριας, τους είπαν να έχουν ” κάτω τα μάτια τους”. Οι μαυροφορεμένες γυναίκες φώναξαν στους δύο κατηγορούμενους “ντροπή σας” που ” αντί να σκύβουν το κεφάλι, γελάνε, χωρίς ίχνος μετάνοιας”.

H Άννα Ψαράκου, είναι η μητέρα της Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε το καλοκαίρι στη Φολέγανδρο και η Ελένη Κρεμαστιώτη, μητέρα της Ερατούς που δολοφονήθηκε το 2019 στη Μυτιλήνη από τον εν διαστάσει σύζυγό της.

Ξέσπασαν οι μάνες όταν αντίκρισαν τους κατηγορούμενους στην δικαστική αίθουσα. Διάλογοι μέσα στην αίθουσα:

Μητέρα Ερατούς : Κάτω τα μάτια σας, μην κοιτάτε τη μάνα δολοφόνοι!

Μητέρα Ελένης Τοπαλούδη : Να ψοφήσεις π… γιε! Εσύ είσαι ο Λ…;

Μητέρα Ερατούς : Τουλάχιστον κάτω το βλέμμα σας φονιάδες!

Μητέρα Γαρυφαλλιάς : Να τους βλέπουμε, αντί να σκύβουν το κεφάλι, να γελάνε. Ούτε ένα ίχνος μετάνοιας. Ξέρουν τι θα πει μετάνοια; Να ρωτήσουν εμένα που έχω την κόρη μου στο τάφο. Ντροπή σας και ντροπή και στους γονείς σας που έρχονται εδώ, αλήτες! Αλήτες! Ντροπή σας! Που θέλετε και Εφετεία και δικαιώματα.

Μητέρα Ερατούς : Τα κεφάλια σας χαμηλά, δολοφόνοι. Τι τα φυλάτε τα καλόπαιδα, μην πάθει τίποτα μία τρίχα από τα μαλλιά τους; Να σας φέρουμε και παπά ρε να εξομολογηθήτε, να πάτε στον παράδεισο.
Αλήτες, θέλετε να βγείτε και από την φυλακή κατακάθια. Είμαι και εγώ μάνα της Ελένης και της Γαρυφαλιάς και της Ερατούς ντροπή σας φονιάδες. Τα κορίτσια μας που είναι η μάλλον που τα στείλατε; τα κεφάλια σας μέσα στο τσιμέντο δεν έχετε δικαίωμα να σηκώνετε ψηλά τα μάτια σας.

Μητέρα Γαρυφαλλιάς : Εδώ…μας υποχρεώνουν να βλέπουμε τους φονιάδες!

Μητέρα Ερατούς : Χάρη σε αυτούς δεν έχουμε τα παιδιά μας!

Ρεπορτάζ: Βαλέρια Δολαψάκη

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος