Δίκη για τη δολοφονία της Άννυ: Η 4χρονη δεν τεμαχίστηκε εν ζωή (video)

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του ιατροδικαστή Δημήτρη Γαλαντέρη, που όρισε ο συνήγορος υπεράσπισης του πατέρα της 4χρονης και ο οποίος θεωρεί ότι το παιδί δεν δολοφονήθηκε αλλά πέθανε από παθολογικά αίτια, βάσει ευρήματος στην κουβέρτα. 

Ο ιατροδικαστής βάσει ευρήματος στην κουβέρτα, πιθανότατα εμετού, υποστήριξε ότι η άτυχη 4χρονη πέθανε από παθολογικά αίτια, ενώ παράλληλα, δήλωσε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ότι η λήψη ναρκωτικών ουσιών είναι μία πιθανή αιτία θανάτου.

Δεν αποκλείει τον τεμαχισμό, αλλά όχι εν ζωή, μόνο μετά θάνατον. Μάλιστα, για την προέλευση των κηλίδων του αίματος εκτίμησε εκτός από τον τεμαχισμό μπορεί να προήλθαν από το φτέρνισμα του παιδιού και ανέφερε ότι οι κηλίδες ήταν λίγες στο υπόγειο του φόνου.

Ο μάρτυρας σφυροκοπήθηκε από την εισαγγελέα, για το ποια αντικειμενικά κριτήρια έλαβε υπόψη του για να κάνει αυτή την γνωμάτευση.

Εισαγγελέας: Ποια ευρήματα σας οδήγησαν στο συμπέρασμα αυτό, ότι το παιδί κατέληξε συνεπεία παθολογικών αιτίων; Κάνετε λογικά άλματα, αυτό που λέτε είναι αυτό που ψάχνει το δικαστήριο, αν είναι έτσι εμείς να πάμε σπίτια μας.

Ιατροδικαστής: Έλαβα υπόψη μου τα στοιχεία.

Εισαγγελέας: Την απολογία του κατηγορουμένου; Σε ποιο αντικειμενικό εύρημα βασίζεστε;

Ιατροδικαστής: Στις κηλίδες αίματος, την κατανομή γενετικού υλικού, την κουβέρτα με τον εμετό της Άννυς. Δεν πέθανε από ανθρωποκτονία, μπορώ να αποκλείσω την ανθρωποκτονία. Δεν συμπεραίνω ότι οι κηλίδες είναι από τεμαχισμό, θεωρώ ότι δεν είναι ύποπτα για τεμαχισμό εν ζωή.

Εισαγγελέας: Πώς δικαιολογείτε τις κηλίδες αίματος;

Ιατροδικαστής: Θα μπορούσαν να είναι από τεμαχισμό ή από ψεκασμό, δηλαδή από φτέρνισμα.

Εισαγγελέας: Φτερνίστηκε και πήγαν αίματα στο σοβαντεπί; Σε ύψος πάνω από ένα μέτρο; Ήταν ένα παιδί τεσσάρων ετών. Σηκώνω τα χεριά ψηλά…

Νωρίτερα, κατέθεσε και η πραγματογνώμονας της Ελληνικής Αστυνομίας, Αλεξάνδρα Λόλη, που έκανε τη συλλογή των στοιχείων από το υπόγειο της Μιχαήλ Βόδα, η οποία μίλησε για υπερπροσπάθεια καθαρισμού σε ορισμένα δωμάτια του σπιτιού, όπως το χολ και η κουζίνα. Η μάρτυρας κατέθεσε πως στο σπίτι υπήρχαν αρκετές κηλίδες αίματος σε διάφορα σημεία και ότι εντοπίστηκε αίμα σε ύψος μεγαλύτερο του ενός μέτρου στον τοίχο.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΝΑ ΒΛΑΧΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος