Δίκη Χρυσής Αυγής: Τι κατέθεσε ο αστυνομικός της ΔΙΑΣ για την δολοφονία Φύσσα – Χαιρέτισε ξανά ναζιστικά ο Κ. Πλεύρης

Array

Με την κατάθεση του αστυνομικού της ΔΙΑΣ που βρέθηκε τη νύχτα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα έξω από την καφετέρια Κοράλι, συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο αστυνομικός της ΔΙΑΣ είναι ο δεύτερος από τους αυτόπτες μάρτυρες που βρίσκεται στο βήμα, μετά την κατάθεση του φίλου του μουσικού, που καλούνται να περιγράψουν στο δικαστήριο τα «καρέ» των γεγονότων που εκτυλίχθηκαν στην Αμφιάλη, όταν ο μουσικός και φίλοι του βρέθηκαν να παρακολουθούν ποδοσφαιρικό αγώνα στο ίδιο κατάστημα που παρακολουθούσαν και δύο μέλη της Χρυσής Αυγής.

Από το πρωί καταθέτει ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που έλαβε σήμα από τον ασύρματο και μετέβη στο σημείο της δολοφονίας. Μεταξύ άλλων κατέθεσε ότι όταν έφτασε είδε μια ομάδα μαυροφορεμένους της χρυσής αυγής. Κατέθεσε ακόμα ότι ο Παύλος Φύσσας υπέδειξε τον Ρουπακιά ως το άτομο το οποίο τον μαχαίρωσε και τότε τον έβγαλαν από το αμάξι και τον συνέλαβαν.

Ο Κ. Πλεύρης χαιρέτισε ναζιστικά για τρίτη φορά στο δικαστήριο

Δίκη Χρυσής Αυγής: Τι κατέθεσε ο αστυνομικός της ΔΙΑΣ για την δολοφονία Φύσσα – Χαιρέτισε ξανά ναζιστικά ο Κ. Πλεύρης
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Αμέσως μετά την εκφώνηση των ονομάτων των κατηγορουμένων, ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού, Κων. Πλεύρης, παρουσία των δικαστών, ζήτησε το λόγο και κρατώντας βιβλίο του Ιωάννη Μεταξά μίλησε για «αυνάνες της αριστεράς», επαναλαμβάνοντας το ναζιστικό χαιρετισμό του.

Nα σημειωθεί πως έχει ήδη διαταχθεί ποινική προκαταρκατική εξέταση, σε βάρος του Κωνσταντίνου Πλεύρη με βάση τις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου, για την προηγούμενη φορά που χαιρέτισε ναζιστικά κατά την εξέταση της κ. Μάγδας Φύσσα. 

«Κάποιες εφημερίδες έγραψαν ότι ο Λαγός είναι πρώην Ευρωβουλευτής. Κάποιοι τον αποκαλούν δολοφόνο. Υπάρχει παραβίαση τεκμηρίου αθωότητας. Υπάρχει απόφαση δικαστική που λέει ότι ο Κων. Πλεύρης έχει σχέση με τον ελληνικό εθνικισμό και όχι με τον ναζισμό και να μην ακούτε τους αυνάνες της αριστεράς. Εμείς πιστεύουμε στον Μεταξά και χαιρετάμε έτσι» είπε.

«Ο Μεταξάς ακολούθησε τον Χίτλερ. Να μας πει ποιος παρέδωσε την Μακεδονία στην κατοχή. Ακούσαμε για αυνάνες της Αριστεράς. Είναι ελεγχόμενος για το ναζιστικό χαιρετισμό. Η ανοχή πρέπει να τελειώνει», τόνισε ο Κώστας Παπαδάκης συνήγορος της οικογένειας Φύσσα

«Απαγορεύονται χαιρετισμοί, επιφωνήματα και χειροκροτήματα στο δικαστήριο» είπε η πρόεδρος μετά τη νέα πρόκληση του Κ. Πλεύρη

«Απαγορευτικό» σε οποιαδήποτε εκδήλωση με λόγια ή έργα, διατάραξης της συνεδρίασης του δικαστηρίου που δικάζει την Χρυσή Αυγή εξέδωσε η πρόεδρος μετά τον νέο ναζιστικό χαιρετισμό του δικηγόρου Κώστα Πλεύρη. Η κ. Σοφία Πανουτσακοπούλου αμέσως μόλις ανέβηκε το δικαστήριο, μετά τη μεσημεριανή διακοπή, είπε πως η ίδια δεν είδε τον συνήγορο του Γιάννη Λαγού να χαιρετά και πως ενημερώθηκε εκ των υστέρων. Όπως τόνισε η πρόεδρος:

«Με ενημέρωσαν από έδρας ότι σήμερα έγινε πάλι εδώ ένας ναζιστικός χαιρετισμός, εγώ δεν είδα». Συμπλήρωσε δε πως «από εδώ και στο εξής δεν επιτρέπεται κανενός είδους χαιρετισμός, επιφώνημα, χειροκρότημα ή ό,τι άλλο. Αλλιώς θα ληφθούν τα νόμιμα μέτρα».

Επόμενη δικάσιμος την 19η Οκτωβρίου, όπου θα καταθέσει φίλος του Παύλου Φύσσα.

Ρεπορτάζ: Ηλίας Κούκος

Σχετική είδηση:

Καταδικάζει ο Θ. Πλεύρης τον ναζιστικό χαιρετισμό του πατέρα του: «Αυτό είναι αποκτήνωση»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος