Δίκη Χ.Α: Νίπτουν τας χείρας τους τα στελέχη της οργάνωσης-Οι απολογίες Αλεξόπουλου-Γερμενή (video)

Με τις απολογίες των πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου και  Γιώργιου Γερμενή, συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης. Ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος ο οποίος είχε παραιτηθεί αρκετούς μήνες μετά τη δολοφονία Φύσσα, στην απολογία του υποστήριξε ότι ουδέποτε ενεπλάκη σε έκνομες ενέργειες. Παραδέχθηκε ότι μπορεί κάποιοι, είτε σε επίπεδο κοινοβουλευτικής ομάδας είτε σε επίπεδο υποστηρικτών, να είχαν ατζέντα εθνικοσοσιαλιστική. Ο έτερος πρώην βουλευτής Γιώργος Γερμενής, γνωστός και ως Καιάδας, εκ των στενών συνεργατών του Νίκου Μιχαλολιάκου, απευθυνόμενος  με εριστικό ύφος στην έδρα, χαρακτήρισε την δίωξή του πολιτική και το παραπεμπτικό βούλευμα, μύθο. Η στάση τους προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της Μάγδας Φύσσα που ήταν και σήμερα στο ακροατήριο.

Στην κατάθεσή του ο Αλεξόπουλος, δήλωσε πλήρη άγνοια για έκνομες ενέργειες στελεχών του κόμματός του και υποστήριξε ότι ο ίδιος πρώτα εκλέχτηκε βουλευτής στις εκλογές του 2012 και στη συνέχεια γνώρισε τον αρχηγό Νίκο Μιχαλολιάκο.

Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, που ανεξαρτητοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2014, είπε επίσης πως εντάχτηκε στα ψηφοδέλτια του κόμματος, αφού πείστηκε για τις αρχές της οργάνωσης από όσα διάβαζε στην εφημερίδα της Χρυσής Αυγής.

Χαρακτήρισε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα τον Σεπτέμβρη του 2013 και όσα διάβαζε σε δημοσιεύματα για επιθέσεις και ξυλοδαρμούς από μέλη της Χρυσής Αυγής, ως κομβικά σημεία που τον οδήγησαν στην ανεξαρτητοποίηση του. «Υπήρχε μία εικόνα ότι ήταν προβοκάτσια, ότι κάποιος παρεισέφρησε στο χώρο για να γίνει αυτό το συμβάν και να κάνει ζημιά στο κόμμα και στο κίνημα” υποστήριξε στην απολογία του.

Μια αναφορά του πρώην βουλευτή για την στάση της Χ.Α. απέναντι στα παιδιά από άλλες χώρες, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της Μάγδας Φύσσα που ήταν παρούσα στην αίθουσα

«Τι με ενδιαφέρουν εμένα τα παιδιά από το Πακιστάν; Δεν κάτσω να χολοσκάσω για τους άλλους, εκτός από τα Ελληνόπουλα», είπε στην απολογία του ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.

«Το δικό μου γιατί το σκοτώσατε;» φώναξε η Μάγδα Φύσσα.

Για “πολιτική δίωξη της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής“, έκανε λόγο στην απολογία του ο πρώην βουλευτής της,  Γιώργος Γερμενής, ο γνωστός “Καιάδας” της οργάνωσης.

Αναφερόμενος στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο Γ. Γερμενής είπε οτι “ένας ηλίθιος (Ρουπακιάς), σκότωσε ένα συνάνθρωπό μας” ενώ αρνήθηκε οτι είχε ρόλο στη στρατολόγηση των νέων μελών της Χρυσής Αυγής.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ρεπορτάζ : Νίκος Καπόγλης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος