Τον δρόμο της δικαιοσύνης παίρνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών τονίζοντας ότι θα εξαντλήσει κάθε ένδικο μέσο, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, ενάντια στο νέο ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα, κάνοντας λόγο για «επαγγελματική και οικονομική εξόντωση του ιατρικού κόσμου».
Όπως σημειώνεται «οι άμεσες συνέπειες από την εφαρμογή του νέου συστήματος θα είναι να κλείσουν χιλιάδες ιατρεία και εργαστήρια και η υγεία θα παραδοθεί στους μεγάλους ομίλους του εξωτερικού που θα λειτουργούν με φτηνό ιατρικό προσωπικό».
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «ήδη από τα πρώτα 24ωρα του νέου έτους διαφαίνονται τα δυσμενή αποτελέσματα, καθώς πολλοί γιατροί προβαίνουν σε ανάκληση της λειτουργίας των ιατρείων τους».
Ο ΙΣΑ χαρακτηρίζει «καταστροφικό» το νέο σύστημα «καθώς», όπως υποστηρίζει, «προβλέπει τη μείωση των νέων συντάξεων κατά 25%, τη «δήμευση» έως και του 70% του καθαρού εισοδήματος, καθώς και τον τετραπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών. Επιβαρύνει όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους, οδηγεί στη φτωχοποίηση τη μεσαία τάξη και κηρύττει τον πόλεμο στους νέους τους οποίους οδηγεί στην ξενιτιά».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ –ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος