Διήμερη άδεια στον Κουφοντίνα από το Συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού – Αντιδράσεις (video)

Ο καταδικασμένος 11 φορές σε ισόβια για τη δράση του στην τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη, Δημήτρης Κουφοντίνας περνάει αύριο, εκτός απροόπτου την πόρτα εξόδου των φυλακών για δύο ημέρες, όπως μετέδωσε η Ντίνα Τσουκαλά

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε ζητήσει διήμερη άδεια από το αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού όπου εκτίει ποινή έντεκα φορές σε ισόβια κάθειρξη για τις δολοφονίες της 17Ν. Στις φυλακές βρίσκεται από τότε, που συνελήφθησαν τα μέλη της οργάνωσης. Το συμβούλιο της φυλακής, στο οποίο μετέχει και εισαγγελικός λειτουργός, εξέτασε το αίτημά του και το έκανε αποδεκτό. Κατόπιν αυτού, αύριο το πρωί αναμένεται, να περάσει για πρώτη φορά την πόρτα των φυλακών Κορυδαλλού.

«Οποιαδήποτε άδεια στον Κουφοντίνα είναι αδιανόητη», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Όχι μόνο για τις απεχθείς πράξεις του που στρέφονταν κατά της Δημοκρατίας, αλλά και γιατί δεν έχει εκφράσει ποτέ καμία μεταμέλεια γι’ αυτές και παραμένει ιδεολογικός καθοδηγητής της νέας γενιάς τρομοκρατών».

Την οργή της εκφράζει η Ντόρα Μπακογιάννη για το θέμα. Σε ανάρτησή της στο twitter, η κα Μπακογιάννη δηλώνει άναυδη με αυτή την απόφαση στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, και καλεί όπως λέει, “τους λαλίστατους της κυβέρνησης” να πάρουν θέση για το θέμα. “Πώς είναι δυνατόν να δίνουν άδεια στο πιστόλι της 17 Νοέμβρη; Ο κ. Κουφοντίνας θα γυρίζει αύριο στην Αθήνα ελεύθερος; Τον θεωρώ επικίνδυνο τον κ. Κουφοντίνα. Ποιός θα μας δώσει εγγυήσεις όταν θα κυκλοφορεί για δύο ημέρες ελεύθερος;” διερωτάται η Ν. Μπακογιάννη.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος