Διεθνής Αμνηστία: “Ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα εν μέσω ευρωπαϊκής παραλυσίας”

Παρέμβαση  στις εξελίξεις γύρω από το προσφυγικό, κάνει με δήλωσή του ο Γιώργος Κοσμόπουλος, Διευθυντής Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.

Όπως τονίζει ο κ. Κοσμόπουλος: “Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια διαρκώς επιδεινούμενη ανθρωπιστική κρίση: Χιλιάδες πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο, μετανάστες και μετανάστριες βρίσκονται εγκλωβισμένοι/ες στη χώρα μας κάτω από άθλιες συνθήκες και χωρίς πρόσβαση σε προστασία, εξαιτίας του αυθαίρετου και διακριτικού κλεισίματος των συνόρων στη διαδρομή των Δυτικών Βαλκανίων. Καθώς χιλιάδες συνεχίζουν να καταφθάνουν, η ανθρωπιστική κατάσταση θα επιδεινωθεί δραματικά εκτός εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκινήσει να δέχεται άμεσα πρόσφυγες από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις Ελληνικές Αρχές, συνολικά 32.000 άνθρωποι είναι αυτή τη στιγμή εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα, ενώ η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες πιστεύει ότι ο αριθμός θα φτάσει τους 70.000 μέσα στις επόμενες ημέρες.

Υπογράψτε την έκκλησή μας και πιέστε τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ΕΕ και τα λοιπά κράτη-μέλη ώστε οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να λάβουν άμεσα μέτρα αλληλεγγύης προς την Ελλάδα καθώς και μέτρα διασφάλισης περισσότερων νόμιμων και ασφαλών οδών για τους πρόσφυγες.

Μείνετε μαζί μας και στηρίξτε τη δράση της Διεθνούς Αμνηστίας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων”.


Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος