Διευκρινίσεις ΙΚΕΑ Ελλάδος για την ανάκληση συρταριέρας

Σε ανακοίνωση αναφορικά με τον θόρυβο που έχει προκληθεί μετά την ανάκληση εκατομμυρίων επίπλων συρταριέρας από τις αγορές των ΗΠΑ και του Καναδά, προχώρησε η Ikea Ελλάδος, τονίζοντας πως “τα έπιπλά της πληρούν τις υποχρεωτικές προδιαγραφές“.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση “η ανάκληση αφορά μόνο τις αγορές των ΗΠΑ και του Καναδά, και οφείλεται στο ότι το συγκεκριμένο έπιπλο δεν πληροί τις προϋποθέσεις του προαιρετικού τοπικού προτύπου ASTM (American Society for Testing and Material)

Οι συρταριέρες ΙΚΕΑ πληρούν όλες τις υποχρεωτικές προδιαγραφές σταθερότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις υπόλοιπες χώρες που πωλούνται. Όλες οι συρταριέρες IKEA είναι ελεγμένες και πληρούν το Ευρωπαϊκό Πρότυπο Ασφάλειας Standard (EN 14749). Οι διαφοροποιήσεις στους προαιρετικούς κανονισμούς από ήπειρο σε ήπειρο είναι συνήθεις, ιδιαίτερα όταν αυτές προέρχονται από ιδιωτικούς, μη κυβερνητικούς οργανισμούς”.

Όπως επισημαίνεται “στις οδηγίες συναρμολόγησης των επίπλων, τα προϊόντα ΙΚΕΑ είναι ασφαλή για χρήση όταν συναρμολογούνται σύμφωνα με αυτές και στερεώνονται στον τοίχο”.

Επίσης, διευκρινίζεται ότι “δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση για περιστατικό με συρταριέρα που είχε στερεωθεί στον τοίχο ούτε στην Ελλάδα, ούτε σε άλλη χώρα στον κόσμο”.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος