Διαμαρτυρίες των εργαζομένων για τις ελλείψεις προσωπικού στο Θριάσιο

Eπανέρχεται το σωματείο εργαζομένων στο Γ.Ν.Ε. Θριάσιο, στο θέμα των σημαντικών ελλείψεων νοσηλευτικού και βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού (τραυματιοφορέων και βοηθών θαλάμου) και των συνεπειών που προκύπτουν τόσο στη λειτουργία του Θριάσιου Νοσοκομείου, όσο και στους εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα αναφέρουν: “Η χρόνια καταπόνηση, λόγω της φύσης της εργασίας, σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση λόγω των ελλείψεων προσωπικού, και τις αλλεπάλληλες βάρδιες (απόγευμα – πρωί – νύχτα) έχουν σαν αποτέλεσμα την επιβάρυνση της υγείας των συναδέλφων”.

Eπίσης αναφέρουν ότι: “Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον (ανεπαρκέστατο) Οργανισμό του νοσοκομείου, είναι κενές 77 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού και 46 θέσεις τραυματιοφορέων και βοηθών θαλάμου.
Με αποτέλεσμα, στα νοσηλευτικά τμήματα (π.χ. Α και Β Παθολογική, Πνευμονολογική, Γενική Χειρουργική, Νευροχειρουργική κλπ) δύο νοσηλευτές ανα βάρδια να έχουν την ευθύνη για τριάντα ή περισσότερους ασθενείς ενώ υπάρχουν τμήματα (π.χ. Νευροχειρουργική, Γενική Χειρουργική, Αναισθησιολογικό) όπου γίνονται περικοπές στις εβδομαδιαίες ημέρες ανάπαυσης (ρεπό)”.

Oι εργαζόμενοι ανακοίνωσαν πως: “Στην κατεύθυνση αυτή, προειδοποιούμε ότι, από Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, προχωράμε σε πολύμορφες, επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις, σε συντονισμό με άλλα σωματεία υγειονομικών και σωματεία και μαζικούς φορείς της ευρύτερης περιοχής”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος