Διάκριση για φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Διάκριση για τρεις φοιτήτριες της του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, όπου μετά από Διεθνή διαγωνισμό, συμμετείχαν στην Έκθεση Σκηνογραφίας / Ενδυματολογίας που διοργανώνει η διαδικτυακή πλατφόρμα School of Scenography, με έδρα το Λονδίνο.

Οι σκηνογραφικές και ενδυματολογικές μελέτες της Λέας Καββαδία, Άντας Μπιμπίρη και Μαρίας Παναγιωτόπουλου επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν στην διαδικτυακή έκθεση με θέμα το «Βυσσινόκηπο» του Άντον Τσέχωφ.

Όπως ανάφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας/ Ενδυματολογίας του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Τάσος Πρωτοψάλτου, το εργαστήριο συμμετείχε με τρεις υποψηφιότητες όπου μετά από διεθνή κρίση επιλέχθηκαν και οι τρείς να πάρουν μέρος στην έκθεση.

Σημείωσε ότι το θέμα του «Βυσσινόκηπου» ήταν γνώριμο, μιας και το εργαστήριο πριν από δύο χρόνια στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια ημέρα Θεάτρου, είχε οργανώσει ειδικό αφιέρωμα στα σκηνογραφικά και ενδυματολογικά στοιχεία του Θεατρικού έργου.

Ο φορέας School of Scenography είναι αφιερωμένος στη διεθνή έρευνα στον τομέα της Σκηνογραφίας και Ενδυματολογίας και στις δράσεις του συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων διοργανώσεις workshops, διαλέξεις, παραστάσεις, εκθέσεις, εκδόσεις καθώς και η επιμέλεια και έκδοση του περιοδικού The Scenographer.

Στην συγκεκριμένη διεθνή έκθεση λαμβάνουν μέρος νέοι σκηνογράφοι και ενδυματολόγοι καθώς και φοιτητές από σχολές και εκπαιδευτικά Θεατρικά ιδρύματα. Η έκθεση είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί και με φυσικό τρόπο τον προσεχή Μάρτιο στο Λονδίνο, εφόσον το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες.

Τα έργα της έκθεσης είναι επισκέψιμα στους διαδικτυακούς τόπους: Facebook, Instagram.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος