Διαφορετικό το εορταστικό τριήμερο για τη Θεσσαλονίκη λόγω κορονοϊού-Στο προαύλιο του Αγίου Δημητρίου η λιτάνευση της εικόνας (video)

Στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου τελέστηκε  το πρωί της Κυριακής 25 Οκτωβρίου, η λιτάνευση των εικόνων της Παναγίας της Παραμυθίας και του Αγίου Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη, παραμονή του εορτασμού του Πολιούχου της πόλης. Υπό πρωτόγνωρες για την ημέρα συνθήκες, δεκάδες πιστοί, φορώντας μάσκες, συγκεντρώθηκαν έξω από τον ναό για να παρακολουθήσουν την τελετή.

Το πρωί της Δευτέρας 26 Οκτωβρίου στη 1 μ.μ, θα τελεστεί η επίσημη Δοξολογία για την εορτή του Αγίου Δημητρίου και τις ιστορικές επετείους της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης το 1912 και της 28ης Οκτωβρίου 1940,  παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Η Δοξολογία, βάσει του προγράμματος, θα τελεστεί κεκλεισμένων των θυρών, στο πλαίσιο της αυστηρής τήρησης των μέτρων για την προστασία από τη διασπορά του κορονοϊού, ενώ η κατάθεση στεφάνων θα γίνει με περιορισμένο αριθμό ατόμων.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ:ΘΕΟΔΟΤΑ ΤΣΙΟΠΡΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος