ΔΕΘ: Τρεις συγκεντρώσεις συνδικάτων και οργανώσεων στη Θεσσαλονίκη

Τρεις συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου με αφορμή την έναρξη της ΔΕΘ. ΓΣΕΕ- ΕΚΘ – ΑΔΕΔΥ καλούν στις 6μμ στο άγαλμα Βενιζέλου. Στον ίδιο χώρο καλούν ΟΛΜΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Το ΠΑΜΕ και συνδικαλιστικές οργανώσεις που συμμετέχουν σε αυτό, καλούν σε συλλαλητήριο στην Πλατεία Αριστοτέλους Σάββατο 5 Σεπτέμβρη στις 6 το απόγευμα. Τέλος στην Καμάρα στις 6μμ καλούν πρωτοβάθμια σωματεία, κοινωνικές και πολιτικές κινήσεις.

ΔΕΘ: Τρεις συγκεντρώσεις συνδικάτων και οργανώσεων στη ΘεσσαλονίκηΤα εργασιακά προβλήματα συνεχίζονται και εκτός ρυθμών ΔΕΘ, όπως προκύπτει από ανακοινώσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Tο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, με ανακοίνωσή του, καταγγέλλει την εταιρεία ΣΟΣΙΦΑΡ ΕΛΛΑΣ ΑΕΒΕ (ανήκει στον κλάδο των καλλυντικών) “που επέλεξε να μην καταβάλει μισθοδοσία στο σύνολο του προσωπικού, τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Η ανεξήγητα προκλητική στάση του οικονομικού διευθυντή, που αντί να δεσμευτεί για την ημερομηνία καταβολής των δεδουλευμένων, ειρωνεύεται εκπροσώπους εργαζομένων παραπέμποντας την πληρωμή στην ικανοποίηση «ταμάτων», δείχνει την αντίληψη που επικρατεί για το πόσο αναλώσιμοι είναι οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση.

Καλούμε την εργοδοσία της ΣΟΣΙΦΑΡ ΕΛΛΑΣ ΑΕΒΕ να καταβάλει άμεσα τα δεδουλευμένα που παράνομα και απάνθρωπα παρακρατεί από τους εργαζόμενούς της”.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, με αφορμή προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον όμιλο Ζούρα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της: “Καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας στον Όμιλο Ζούρα, που μέσα στον Αύγουστο και ενώ το Σωματείο βρισκόταν σε κινητοποιήσεις για την εξόφληση δεδουλευμένων, προχώρησε σε απολύσεις εργαζομένων, προσπαθεί να επιβάλει μονομερώς τετραήμερα και έχει εξαπολύσει τρομοκρατία απέναντι στους εργαζόμενους.

Ο στόχος τους είναι προφανής, θέλουν να επιβάλλουν συνθήκες γαλέρας, προκειμένου να αυξήσουν την κερδοφορία τους και να προηγηθούν στον ανταγωνισμό με τους υπόλοιπους βιομηχάνους του κλάδου.

Αυτό ομολόγησε στην ουσία η διοίκηση του ομίλου που προκλητικά είπε στο Σωματείο ότι όχι μόνο τα δικαιώματα που έχουν κατακτήσει, αλλά ακόμα και η διεκδίκηση των δεδουλευμένων, είναι εμπόδιο στην ανταγωνιστικότητα της επιχείρησης. Την ίδια στιγμή κάνουν επενδύσεις και εξαγορές πολύ παραπάνω από αυτά που χρωστάνε ή θέλουν να κόψουν από τους εργάτες”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος