Delivery: Με το “μηχανάκι στο χέρι” παραδίδουν στο χιόνι οι διανομείς

Απερίγραπτες είναι οι καταστάσεις και οι εικόνες που περιέγραψε στην ΕΡΤ ο κ. Βασίλης Κεφαλάς Μέλος του Δ.Σ. του Συνδικάτου Επισιτισμού και διανομέας φαγητού ο ίδιος.
Με νωπές ακόμη τις εικόνες του 2017 ο κ. Κεφαλάς περιγράφει καταστάσεις όπου διανομείς φαγητού απειλούνται από τους εργοδότες τους με απόλυση αν δεν εργαστούν μέσα στην κακοκαιρία.

Δεν είναι δύσκολο να εργαστείς με αυτά τα φαινόμενα είναι αδύνατον , είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κεφαλάς σχολιάζοντας την εικόνα συναδέλφου του που κυριολεκτικά έκανε πατινάζ με το μηχανάκι του στον χιονισμένο δρόμο για να παραδώσει την παραγγελία.

Ο κ. Κεφαλάς έστρεψε πρωτίστως τα βέλη του στους εργοδότες που συνεχίζουν να μην παρέχουν στους εργαζόμενους τον προβλεπόμενο από τον νόμο εξοπλισμό και ζήτησε την έμπρακτη προστασία του κράτους και όχι μόνο με ανακοινώσεις, όπως ανέφερε.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Εργασίας με ανακοίνωση του ήδη προέβη σε συστάσεις και επισημάνσεις προς τους εργοδότες.
Οι διανομείς φαγητού ζητούν συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο που να προβλέπει σε περιπτώσεις προβλέψιμης κακοκαιρίας να αποφεύγεται η χρήση του δίκυκλου γιατί ο κλάδος μετρά ήδη 30 νεκρούς και μάλιστα σε ηλικίες από 19 έως 30 ετών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος