Δασικοί χάρτες: Αγώνας δρόμου από ιδιοκτήτες ακινήτων για διασφάλιση περιουσίας (video)

Ενόψει των ρυθμίσεων που αναμένεται να ανακοινωθούν σχετικά με αναδασωτέες εκτάσεις, περιοχές που υπάρχουν πράξεις χαρακτηρισμού, περιοχές που οι Δήμοι δεν έχουν στείλει τα όρια οικισμού και εποικισμού,  χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων επιδίδονται σε αγώνα δρόμου για να διασφαλίσουν τις περιουσίες τους.

Βάσει του 35% των δασικών χαρτών που έχει αναρτηθεί, εκατοντάδες περιοχές της χώρας, δεν έχουν ενταχθεί στο σχέδιο πόλης και η Σολομώντεια λύση αναζητείται.

Χαρακτηριστικές είναι οι αεροφωτογραφίες, με χρονική διαφορά 72 ετών από το λόφο Κόκκου στο Γαλάτσι, όπου σε έκταση που έχει χαρακτηριστεί δασική, χτίστηκαν από τότε μέχρι σήμερα 52 σπίτια και μαντριά, που κληρονομούνται από γενιά σε γενιά.

Όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, “αναμένονται από τους Δήμους στοιχεία για τα όρια οικισμού και εποικισμού και περιοχές αναδασμού όπου θα υπάρχει εξαίρεση από τους δασικούς χάρτες”.

Ταυτόχρονα, θα ενεργοποιηθούν μέτρα εκχώρησης δασικής γης σε αγρότες με νόμιμο τρόπο.

Οι μεταβιβάσεις, μέχρι την οριστικοποίηση των δασικών χαρτών γίνονται χωρίς πρόβλημα, βεβαιώνει η αντιπρόεδρος της Ενωσης Συμβολαιογράφων Λένα Κοντογιώργου, τονίζοντας ότι σε κάθε περιοχή που αναρτώνται δασικοί χάρτες οι ενστάσεις πρέπει να υποβληθούν μέσα σε 2 μήνες, ενώ η εκδίκαση ολοκληρώνεται σε 8 μήνες.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Νίκος Γρυλλάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος