Δ. Παρασκευής στο Πρώτο: Όσο δεν υπήρχε κίνδυνος ήταν δύσκολο να εφαρμοστούν αυστηρά μέτρα (audio)

Θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί η πανδημία που κόστισε τη ζωή σε περίπου 3,5 εκατομμύρια ανθρώπους, η καταστροφή αυτή που άλλαξε τα δεδομένα στον πλανήτη; Η Ανεξάρτητη Επιτροπή που έχει συσταθεί με συμβουλευτικό ρόλο προς τον ΠΟΥ δίνει απαντήσεις στο ερώτημα και τονίζει ότι είναι άκρως σημαντικό να ενισχυθεί η λειτουργία του Οργανισμού.

Τελικά ο ΠΟΥ πράγματι καθυστέρησε να αντιδράσει, να κηρύξει εγκαίρως παγκόσμια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης; Πόσο εύκολο ήταν να συντονιστούν και κυρίως να υπακούσουν οι χώρες στις υγειονομικές επιταγές; Τι μπορεί να αλλάξει;

Αλλά και : Πράγματι μπορεί να υπάρξει συνδυασμός εμβολίων; Μπορεί η πρώτη δόση με τη δεύτερη να είναι με διαφορετικά εμβόλια; Μπορεί η χρονική απόσταση του πρώτου από το δεύτερο εμβόλιο Astra Zeneca να γίνει μικρότερη; Ο Δημήτρης Παρασκευής, αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας-Προληπτικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα και την Ευαγγελία Μπαλτατζή.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ