Δ.Ο.Ε.: “Δεν συμμετέχουμε στον Εθνικό Διάλογο – παρωδία”

Ανεβαίνουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης μεταξύ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) και του Υπουργείου Παιδείας.

Το ΔΣ της ΔΟΕ αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ότι “από τη στιγμή της  ανακοίνωσης από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας της έναρξης του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία τοποθετήθηκε θετικά, παρά τις έντονες επιφυλάξεις που υπήρχαν για τη διαδικασία του διαλόγου με βάση την προϋπάρχουσα εμπειρία.

Σε όλο το χρονικό διάστημα μέχρι και σήμερα η ΔΟΕ δεν προσκλήθηκε σε οποιαδήποτε διαδικασία στο πλαίσιο αυτού του διαλόγου. Αντίθετα,  υπήρξε πλήθος ανακοινώσεων και εξαγγελιών από τον Πρόεδρο της Επιτροπής του Εθνικού Διαλόγου, από τον Υπουργό Παιδείας αλλά και από διάφορους παράγοντες που δημιούργησαν ένα κλίμα δεδομένων «μεταρρυθμίσεων» παρά το γεγονός της απουσίας ουσιαστικού διαλόγου”.

Ακολούθως η ομοσπονδία επισημαίνει πως: “Παράλληλα, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προχώρησε σε μια σειρά ρυθμίσεων (είτε με τη μορφή τροπολογιών, σε άλλου περιεχομένου Νομοσχέδια, είτε με Υπουργικές Αποφάσεις) οι οποίες αλλάζουν σε πολύ σημαντικό βαθμό το χαρακτήρα του Δημόσιου Σχολείου και τη λειτουργία του.

Πιο πρόσφατο γεγονός υπήρξε η Υπουργική Απόφαση της Μεγάλης Τρίτης για την καθιέρωση ενός «Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Σχολείου» για το περιεχόμενο του οποίου υπήρξε απόλυτος αιφνιδιασμός και παντελής έλλειψης διάθεσης διαλόγου με την Εκπαιδευτική Κοινότητα από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας.

Η Υπουργική αυτή Απόφαση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις θέσεις που έχει διαμορφώσει ο κλάδος μας εδώ και πολλά χρόνια μέσα από Γενικές Συνελεύσεις και Επιστημονικά Συνέδρια και συνεχίζει να διαμορφώνει μέσα από διαδικασίες με την ευρεία συμμετοχή όλων των εκπαιδευτικών σε σχέση με το σχολείο που βιώνει και οραματίζεται ο Έλληνας εκπαιδευτικός”.

Διαβάστε EΔΩ το πλήρες κείμενο της ΔΟΕ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος