Cosco: Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι – Συμπαράσταση από ΓΣΕΕ ΟΜΥΛΕ και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις

Με διεκδικήσεις για συλλογική σύμβαση εργασίας, καλύτερες συνθήκες εργασίας, υπαγωγή στα βαρέα και ανθυγιεινά (ΒΑΕ), αλλά και να μην περάσει το ασφαλιστικό, οι εργαζόμενοι στην Cosco βρίσκονται σε περίοδο κινητοποιήσεων. Με απόφασή τους μετά από γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22/2 θα πραγματοποιηθούν τετράωρες στάσεις εργασίας τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Στήριξη από ΓΣΕΕ

Η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι: “στηρίζει το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στις προβλήτες της COSCO, οι οποίοι αγωνίζονται για το αυτονόητο: την υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους εργασίας τους, την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης καθώς και την αναγνώριση των επαγγελμάτων τους ως βαρέων και ανθυγιεινών.
Η Συνομοσπονδία βρίσκεται στο πλευρό της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας και της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ που από την πρώτη στιγμή είχαν κρούσει τον κώδωνα κινδύνου για τις συνθήκες εργασίες στις προβλήτες της COSCO, αλλά και τους στόχους της εταιρίας για επέκταση του ίδιου εργασιακού καθεστώτος και στον ΟΛΠ, τον οποίο όπως φαίνεται θα παραδώσει στην εταιρία η κυβέρνηση σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Η ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων επιβάλλεται να γίνει άμεσα και τα αρμόδια υπουργεία πρέπει να παρέμβουν ώστε να σταματήσει κάθε παράνομη και αντεργατική συμπεριφορά”.

 

OMYΛΕ και Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ

“Τα ΔΣ της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜ.Υ.Λ.Ε) και της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ, συμπαραστέκονται στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στις προβλήτες της Σ.Ε.Π. ΑΕ (COSCO).
Οι συνάδελφοι μας, αγωνίζονται να κατακτήσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας με την τήρηση μέτρων ασφάλειας και υγιεινής την υπογραφή Σ.Σ.Ε που θα κατοχυρώνει τα μισθολογικά τους αιτήματα και την αναγνώριση των επαγγελμάτων τους ως βαρέων και ανθυγιεινών και πλήρους απασχόλησης.
Επίσης, διεκδικούν την τήρηση διαλλείματος και την ύπαρξη στον χώρο δουλειάς ασθενοφόρου.

Οι συνάδελφοι μας, εργαζόμενοι στην ΣΕΠ, διεκδικούν και αγωνίζονται για την επίλυση των αιτημάτων τους, που τόσο απλά θεωρούνται για τους υπόλοιπους εργαζόμενους της πατρίδας μας, αλλά τόσο δύσκολη φαίνεται η υλοποίηση τους στο ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ  ΚΑΘΕΣΤΩΣ που έχει δημιουργηθεί στον χώρο της ΣΕΠ και το οποίο πολλές φορές έχουν καταγγείλει τα σωματεία μας.
Μάλιστα, έχουμε τονίσει πως  το εργασιακό καθεστώς που οραματίζεται να δημιουργήσει η COSCO και στον ΟΛΠ τον οποίο όπως φαίνεται έχει στόχο η Κυβέρνηση να της παραδώσει σε σύντομο χρόνο.

Εμείς δηλώνουμε  την σταθερή συμπαράσταση μας στους συναδέλφους της ΣΕΠ και λέμε πως αγωνιζόμαστε για την ανατροπή του «κακού παραδείγματος» της ΣΕΠ.
Επίσης, ζητάμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου της ΣΕΠ εξαιτίας την άσκησης του συνδικαλιστικού του δικαιώματος.
Με την ευκαιρία μάλιστα αυτή, καλούμε την κυβέρνηση να δηλώσει την αντίθεση της απέναντι σε αυτό το ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ το οποίο με κανένα τρόπο δεν αποτελεί όραμα για μελλοντική εφαρμογή του και στον ΟΛΠ”.

Σύμφωνα με το εργατικό κέντρο Πειραιά (ΕΚΠ) εκδηλώθηκε απόπειρα της εργοδοτικής πλευράς να απαγορεύσει την είσοδο συνδικαλιστών από δευτεροβάθμιες οργανώσεις στο χώρο, γεγονός για το οποίο έγινε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος