«Χαμόγελο του Παιδιού»: 25 χρόνια από το όραμα του μικρού Ανδρέα

Σήμερα, συμπληρώνονται 25 χρόνια από την ημέρα που ένας μικρούλης, ο Ανδρέας αφήνει παρακαταθήκη στην τελευταία σελίδα του ημερολόγιό του, την επιθυμία του για προστασία των παιδιών που έχουν ανάγκη. Μέσα από ένα βίντεο ο πατέρας του δεκάχρονου Ανδρέα, εξομολογήθηκε για την υλοποίηση του οράματος του μικρού Ανδρέα: «Να έχουν όλα τα παιδιά το ΧΑΜΟΓΕΛΟ που τους αξίζει και δικαιούται».

Ο Ανδρέας ήταν το ένα από δύο αγόρια του Κώστα Γιαννόπουλου. Ήταν μόλις δέκα ετών όταν διαγνώστηκε με όγκο στο κεφάλι του. Στις 9 Νοεμβρίου του 1995 ο μικρός Ανδρέας, στο μικρό του ημερολόγιο, σε μια μικρή σελίδα έγραψε με το χέρι του μια ευχή τόσο μεγάλη, τόσο ηρωική, τόσο γενναιόδωρη και τόσο συγκινητική:

«Ολοι ξέρουμε, συζητάμε για αυτά τα παιδιά στο δρόμο που τους λείπει το χαμόγελο. Τους λείπει το χαμόγελο γιατί δεν έχουν λεφτά, δεν έχουν παιχνίδια, δεν έχουν φαΐ, και μερικά δεν έχουν γονείς. Σκεφτείτε λοιπόν να αφήσετε τα λόγια, ας ενωθούμε κι ας δώσουμε ότι μπορούμε στα φτωχά: αλβανάκια, άσπρα, μαύρα, όλα παιδιά είναι και αξίζουν ένα χαμόγελο. Αυτός ο σύλλογος θα λέγεται «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ». Ελάτε λοιπόν να βοηθήσουμε, αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε».

Ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος που άφησε τα πάντα πίσω για να πραγματοποιήσει την επιθυμία του γιού του, έχοντας το ημερολόγιο αυτό πυξίδα λογοδότησε στον Αντρέα, κάνοντας τον απολογισμό του έργου και των δράσεων του Οργανισμού.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=xKAz9Lt-SsA[/embedyt]

Τον απολογισμό 25 χρόνων καθημερινής, επίπονης προσπάθειας του ίδιου και όλων των ανθρώπων του «Χαμόγελου», να γίνει το φαινομενικά αδύνατο δυνατό και να πραγματοποιηθεί η επιθυμία του 10χρονου Ανδρέα: ένας Οργανισμός φύλακας άγγελος για όλα τα παιδιά.

«Για τα παιδιά που υποφέρουν από τη σκληρότητα και τη βία των μεγάλων. Για τα παιδιά που εξαφανίζονται. Για τα παιδιά που υποφέρουν από σοβαρά προβλήματα υγείας. Για τα παιδιά που στερούνται τα αυτονόητα. Για όλα αυτά τα παιδιά Ανδρέα μου το Χαμόγελο δημιούργησε υποδομές, δημιούργησε σπίτια, δημιούργησε χώρους, τηλεφωνικές γραμμές, τη Γραμμή SOS 1056 για να τα ακούει, για να λαμβάνει καταγγελίες για παιδιά που βασανίζονται, για να μην υπάρχουν παιδιά στους δρόμους που τα εκμεταλλεύονται» ,ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος μέσα από το βίντεο εξομολόγησης που αφιέρωσε στον μικρό του γιο.

«Ναι Ανδρέα μου μπορώ να απολογηθώ και να σου πω ότι όλα αυτά τα χρόνια κάναμε μια τεράστια προσπάθεια και καταφέραμε να στηρίξουμε περισσότερα από 1.700.000 παιδιά και να ξέρεις ότι καθημερινά δίνουμε μάχες να ανταποκριθούμε σε αυτό που ζήτησες: αφήστε τα λόγια και αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε», κατέληξε ο Κώστας Γιαννόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος