Χαμηλότερη η εγκληματικότητα των αλλοδαπών στην Ελλάδα, λένε τα στοιχεία

Τις τελευταίες εβδομάδες, με αφορμή το έγκλημα στα Γλυκά Νερά και την προσπάθεια ενοχοποίησης αλλοεθνών για αυτό, ακούστηκαν για ακόμα μια φορά πολλές φωνές κατά των αλλοδαπών ως δήθεν υπεύθυνων για την εγκληματικότητα στη χώρα. Ακόμα και εισαγγελέας απέδωσε την έξαρση της εγκληματικότητας στην εισροή πολλών μεταναστών στην Ελλάδα, ανθρώπων οι οποίοι «δεν ασπάζονται τις ίδιες αξίες με τον Έλληνα, δεν έχουν την ίδια εκπαίδευση»!

Κατά πόσον τελικά ευθύνονται οι αλλοδαποί για την εγκληματικότητα στην Ελλάδα; Το ertnews.gr σας παρουσιάζει ορισμένα στατιστικά στοιχεία που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα από την ελληνική αστυνομία και ρίχνουν φως στο συγκεκριμένο θέμα.

Όπως γίνεται σαφές από τους αριθμούς στο άνωθι διάγραμμα, όπου με μπλε απεικονίζονται τα εγκλήματα των αλλοδαπών και με κίτρινο των Ελλήνων, την πρωτοκαθεδρία σε δολοφονίες, βιασμούς, κακοποιήσεις, παραμελήσεις, αρπαγές και εκμεταλλεύσεις ανθρώπων έχουν σε κάθε περίπτωση οι Έλληνες.

Αλλά και στα αδικήματα κατά ιδιοκτησίας και περιουσιακών δικαιωμάτων, δηλαδή σε ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις, οι αριθμοί δείχνουν πως πρωτοστατούν οι Έλληνες, παρά την περί του αντιθέτου κοινή πεποίθηση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος