Αυξάνονται οι τιμές των καυσίμων και στην Ελλάδα-Χατζηδάκης: “Όχι” σε πανικό της αγοράς (video)

Πιο ακριβά θα αγοράζουμε από αύριο κιόλας τη βενζίνη στη χώρα μας, λόγω της ανόδου των τιμών του πετρελαίου διεθνώς, μετά τις επιθέσεις με drones σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία. “Δεν υπάρχει λόγος πανικού ή αποσταθεροποίησης της αγοράς από την άνοδο των διεθνών τιμών πετρελαίου”, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

Δεν αποκλείεται όμως σύμφωνα με τους πρατηριούχους και περαιτέρω αύξηση στην τιμή της βενζίνης από την επόμενη εβδομάδα ανάλογα με τις διεθνείς εξελίξεις.

Ο Γιώργος Ασματογλου πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ έκανε λόγο για αύξηση της τάξης του 4-5% που μεταφράζεται σε 6 λεπτά το λίτρο.

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών υγρών καυσίμων ο μέσος όρος της αμόλυβδης σε όλη τη χώρα είναι στο 1 ευρώ και 58 λεπτά το λίτρο.

Η απότομη αύξηση στη διεθνή τιμή του πετρελαίου έρχεται σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία για τα νοικοκυριά καθώς σε λιγότερο από ένα μήνα ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης.

«Υπολογίζαμε ότι θα έβγαινε στο 1 ευρώ το λίτρο την εναρκτήρια περίοδο. Τώρα με τις αυξήσεις αυτές  δεν ξέρουμε και αν φτάσει στο 1,20. Θα είναι πολύ ακριβό» εκτίμησε ο κ. Ασματογλου.

Από την αύξηση του αργού πετρελαίου προς στιγμήν δεν θα επηρεαστεί το φυσικό αέριο και το υγραέριο.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Μαρία Σταθοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος