Αξιολόγηση: 24ωρη απεργία σήμερα απο ΔΟΕ και ΟΛΜΕ και συγκέντρωση στο Εφετείο (video)

Κλειστή είναι αυτή την ώρα η Λ. Αλεξάνδρας  στο ύψος του δικαστικού μεγάρου  όπου έξω απο το Εφετείο πραγματοποιούν με τη στήριξή της ΑΔΕΔΥ,  συγκέντρωση διαμαρτυρίας οι εκπαιδευτικοί μέλη της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, που αντιδρούν στο μέτρο της αξιολόγησης  και συμμετέχουν  στην σημερινή 24ωρη απεργία.

Με 3ωρη στάση στην Αττική από τις 11:30 το πρωί συμμετέχει η ΑΔΕΔΥ, ώστε οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο.

Η συγκέντρωση πραγματοποιείται στο Μονομελές Εφετείο Αθηνών, το οποίο συζητά σήμερα την προσφυγή των σωματείων των εκπαιδευτικών κατά της απόφασης για την απεργία τους.

Η Νίκη Κεραμέως κατέθεσε αγωγή κατά της απεργίας – αποχής των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση, η οποία και εκδικάστηκε την Παρασκευή. Η απόφαση ήταν υπέρ του υπουργείο και έκρινε παράνομη και καταχρηστική την απεργία της ΑΔΕΔΥ, η οποία και μετατράπηκε σε 3ωρη στάση.

Το υπουργείο Παιδείας επισημάνει ότι η αξιολόγηση δεν έχει τιμωρητικό αλλά βελτιωτικό χαρακτήρα. Εντούτοις οι εκπαιδευτικοί εκτιμούν ότι το μέτρο δεν μπορεί να εφαρμοστεί σωστά με κενά και χωρίς υποδομές.

«Δεν είμαστε κατά της αξιολόγησης, είναι μεγάλη πλάνη αυτό», τόνισε ο πρόεδρος Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, Θανάσης Κικινής, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 «Εμείς λέμε να γίνει με έναν τρόπο που να ενισχύει πραγματικά τις σχολικές μονάδες που έχουν πρόβλημα, ώστε να έχουμε σωστό έργο για όλα τα παιδιά», υπογράμμισε, λέγοντας πως «η εκπαίδευση δεν είναι προϊόν προς διαφήμιση και προς πώληση για προσέλκυση επενδυτών».

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας και φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποιούν κινητοποιήσεις στις 12.00 στα προπύλαια. Διαμαρτύρονται – μεταξύ άλλων – για την ελάχιστη βάση εισαγωγής, την τράπεζα θεμάτων και τα υγειονομικά μέτρα προστασίας σε σχολεία και πανεπιστήμια.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και στη Θεσσαλονίκη.  Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές  συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου και στη συνέχεια έκαναν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης  με κατάληξη στο υπουργείο Μακεδονίας, Θράκης. Κύρια αιτήματα  τους είναι η κατάργηση της αξιολόγησης των σχολικών μονάδων όπως και της κατάργησης της τράπεζας θεμάτων καθώς επίσης και της ελάχιστης βάσης εισαγωγής.

 Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα, Ηλίας Κούκος , Λία Χριστάρα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος