Αύριο στον ανακριτή ο 42χρονος με βαριές κατηγορίες για την επίθεση (video)

Σοκ προκαλούν οι φωτογραφίες του 24χρονου φοιτητή που ξυλοκοπήθηκε άγρια στους Αμπελοκήπους. Με σοβαρά τραύματα και μώλωπες στο κεφάλι, το πρόσωπο και το σώμα, μεταφέρθηκε λιπόθυμος στο νοσοκομείο όπου παραμένει για νοσηλεία. Βαριές κατηγορίες απήγγειλε ο Εισαγγελέας εναντίον 42χρονου που συνελήφθη για την άγρια επίθεση. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ληστεία κατά συναυτουργία και επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και θα οδηγηθεί στον ανακριτή αύριο Δευτέρα.

Ο 42χρονος κατηγορούμενος, φέρεται να είναι υπεύθυνος ασφαλείας των κεντρικών γραφείων του κόμματος και να είχε διατελέσει μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου στη Βουλή, όπου προσελήφθη το 2012.

Η καφετέρια-μπυραρία, στην οποία συνελήφθη το πρωί στους Αμπελοκήπους, όπως έγινε γνωστό απο την Αστυνομία, είναι στο όνομα της μητέρας του, ωστόσο ο ίδιος ήταν τις περισσότερες ώρες της μέρας εκεί.

Ο συλληφθείς στους αστυνομικούς αρνήθηκε ότι έχει σχέση με τον ξυλοδαρμό, αλλά αναγνωρίστηκε από αυτόπτη μάρτυρα ότι ήταν ένας από τους 3-4 χρυσαυγίτες που ξυλοκόπησαν μέχρι λιποθυμίας τον 24χρονο.

Ο φοιτητής διακομίστηκε και νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό.

Περπατούσε για να πάει στο σπίτι του. Κάποιοι τον ακολούθησαν και αρχικά 3 άγνωστοι του επιτέθηκαν κοντά στην οδό Παπαδά και τον ξυλοκόπησαν άγρια. Οι βιαιοπραγίες συνεχίστηκαν από άλλα 3 άτομα, τα οποία του άρπαξαν το σάκο με τη φωτογραφική μηχανή, το κινητό του τηλέφωνο και προσωπικά του έγγραφα.

Έξω από τα γραφεία της ΧΑ στην οδό Μεσογείων, όπου λίγες ώρες πριν ομάδα νεαρών είχε προκαλέσει ζημιές με λοστούς και βαριοπούλες, έβγαλε από το σακίδιό του την φωτογραφική του μηχανή.

Οι πολιτικές αντιδράσεις:

“Τα φονικά τάγματα της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκαν ξανά” αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, όπου και επισημαίνεται ότι “δεν πρέπει το φάντασμα του νεοφασισμού να επιστρέψει σε Ελλάδα και Ευρώπη”.

Την επίθεση καταδίκασε και η Δημοκρατική Συμπαράταξη. “Η βία των νεοναζί επιχορηγείται από τον προϋπολογισμό της Βουλής” αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.
“Οι νεοναζί έδειξαν για ακόμη μια φορά το αποτρόπαιο πρόσωπο τους. Επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά ότι η βία τους “επιχορηγείται” από τον προϋπολογισμό της Βουλής.Απαιτούνται θεσμικά μέτρα. Η Δημοκρατία οφείλει να αυτοπροστατεύεται. Φτάνει πια”, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης.

Το ΚΚΕ τονίζει ότι “για μια ακόμη φορά αναδεικνύεται ο εγκληματικός χαρακτήρας της Χρυσής Αυγής, που προκύπτει απ’ τη ναζιστική, ρατσιστική ιδεολογία της.Ο λαός έχει περισσότερες αποδείξεις στα χέρια του και για το χαρακτήρα της συγκεκριμένης οργάνωσης και πολύ περισσότερο για την ανάγκη να δυναμώσει η πάλη για να απομονωθεί, τόσο η ίδια όσο και το απάνθρωπο εκμεταλλευτικό σύστημα που τη γεννά και τη θρέφει”.

“Αντί να συλλάβουν τους εγκληματίες – τρομοκράτες που επιτέθηκαν με τσεκούρια στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, συλλαμβάνουν αθώους πολίτες και στήνουν Χρυσαυγιάδες και προπαγανδιστικά σόου με ψευδολογίες στα διαπλεκόμενα κανάλια”, ανακοινώθηκε από τη Χρυσή Αυγή.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Νίκος Κουντούρης, Λίνα Μπεθάνη, ΑΠΕ,ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σχετική είδηση:Νοσηλεύεται ο σπουδαστής – αντιδράσεις με διαδήλωση – Σύλληψη δράστη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος