Αττική Οδός: «Πόλεμος» εταιρείας-κυβέρνησης-Περιφέρειας-Τροχαίας για την “απαγόρευση διέλευσης βαρέων οχημάτων”

Mέσα στις επόμενες ημέρες, η εταιρία που διαχειρίζεται την Αττική Οδό αναμένεται να διευκρινίσει τον τρόπο και τους όρους καταβολής των 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο, όπως συμφωνήθηκε κατά τη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών, με εκπροσώπους της εταιρείας. Η Αττική Οδός είναι ανοιχτή, και μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής η διέλευση θα γίνεται χωρίς διόδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εκχιονιστικά της Αττικής Οδού ξέμειναν από καύσιμα, τις κρίσιμες ώρες που η κακοκαιρία έπληττε το Λεκανοπέδιο.

Την ίδια ώρα μαίνεται πόλεμος κυβέρνησης, εταιρίας, Περιφέρειας και Τροχαίας για το αν, πότε και ποιος ζήτησε έγκαιρα την απαγόρευση διέλευσης των βαρέων οχημάτων το βράδυ της Κυριακής.

Με ανακοίνωση τους οι “Αττικές Διαδρομές” απαντούν σε όσα τους καταλογίζονται, επισημαίνοντας ότι «αρμόδιος φορέας για τη διακοπή της λειτουργίας του αυτοκινητοδρόμου της Αττικής Οδού είναι η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής», τονίζοντας ότι η ίδια είχε θέσει εξαρχής, ρητώς, από το βράδυ της Κυριακής, αιτήματα προληπτικής απαγόρευσης των φορτηγών.

Η εταιρεία επισημαίνει επίσης, ότι η απαγόρευση από την Τροχαία ήρθε πολύ αργά, με το φαινόμενο σε πλήρη εξέλιξη, και αφού είχαν ήδη προκύψει, μεγάλα κυκλοφοριακά ζητήματα.

Με ανακοίνωση του, το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης «διαψεύδει κατηγορηματικά ότι στις συσκέψεις τέθηκε από τη συγκεκριμένη εταιρεία αίτημα «προληπτικής απαγόρευσης των φορτηγών-βαρέων οχημάτων από το βράδυ της Κυριακής, και ότι «όλοι οι παρόντες παραχωρησιούχοι/λειτουργοί αυτοκινητοδρόμων, συμφώνησαν στην πρόταση για προληπτική και -σε κάθε περίπτωση- έγκαιρη απαγόρευση των φορτηγών».

Προσθέτει, ότι «σε ό,τι αφορά στα βαρέα οχήματα είχε συμφωνηθεί να γίνει αξιολόγηση της κατάστασης το πρωί της Δευτέρας, ανάλογα με την εξέλιξη του φαινομένου».

Πηγή: ΕΡΤ1, Πρώτο Πρόγραμμα
Σχετικές ειδήσεις: Aπολογισμός της ταλαιπωρίας στην Αττική Οδό και αναζήτηση ευθυνών (video)
ΠΟΕΣ: Να ζητηθεί αποζημίωση από την «Αττική Οδός ΑΕ» για τη χρήση των Ενόπλων Δυνάμεων στην Αττική Οδό
Γ. Οικονόμου: Ταλαιπωρήθηκαν άνθρωποι, πρέπει να αποζημιωθούν

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος