Aθλητισμός στα πλαίσια των συνδικάτων – Η ποδοσφαιρική ομάδα του ΟΑΕΔ

Δίνει τις «μάχες» της στα γήπεδα και μετράει αρκετά χρόνια ιστορίας, για την ομάδα των εργαζομένων του ΟΑΕΔ μας μίλησε ο εκπρόσωπός της Γεώργιος Δοβρίδης.

-Πότε ιδρύθηκε η ομάδα;

-Το 1979 που τότε δεν υπήρχε εργασιακό πρωτάθλημα και ήταν μία άτυπη ανεξάρτητη ομάδα, με στόχο να παίζουμε ποδόσφαιρο γιατί μας ευχαριστούσε. Αρκετά χρόνια αργότερα φτιάχτηκε το πρωτάθλημα της ΑΔΕΔΥ και πήραμε μέρος.

-Από άποψη χώρων προπόνησης και αγώνων πώς λειτουργεί η ομάδα;

-Κάποτε η διοίκηση του ΟΑΕΔ μας άφηνε τις Τετάρτες να σχολάμε δύο ώρες νωρίτερα για να κάνουμε προπόνηση στο γήπεδο Π. Φαλήρου ή Τραχώνων. Αυτό έχει καταργηθεί και πλέον η προπόνηση είναι ατομικό θέμα του καθενός, αφού η ομάδα βρίσκεται μόνο την ημέρα του αγώνα. Δεν έχουμε γήπεδο – έδρα, η εξασφάλιση των γηπέδων γίνεται κεντρικά από το αθλητικό τμήμα της ΑΔΕΔΥ και σε ορισμένες περιπτώσεις απαιτείται κάποια δαπάνη, σε κάποιες άλλες η παραχώρηση είναι δωρεάν.

-Οργανωτικά πώς λειτουργεί η διοργάνωση;

-Υπάρχει εκλογή οργανωτικής επιτροπής, μάζεμα κάθε Τρίτη, αθλητική δικαιοσύνη, είμαστε σαν μία κανονική αθλητική ομοσπονδία. Οικονομικά για να αντιμετωπίσουμε το κόστος των περίπου 25 αγώνων σε πρωτάθλημα και κύπελλο, υπάρχει ένα κονδύλι 2.000 ευρώ για κάθε ομάδα, από το υστέρημά μας, που αντιστοιχεί σε έξοδα διαιτησίας, γιατρού, κλπ.

Aθλητισμός στα πλαίσια των συνδικάτων – Η ποδοσφαιρική ομάδα του ΟΑΕΔ-Βλέπουμε ότι υπάρχουν δύο κατηγορίες στο πρωτάθλημα της ΑΔΕΔΥ, αυτό σημαίνει και ανοδική πορεία;

-Ναι έχει ανέβει η διοργάνωση, επιτρέπονται και μεταγραφές μεταξύ ομοσπονδιών, αλλά και συμμετοχή ερασιτεχνών, αυτό το τελευταίο σαν ΟΑΕΔ δεν μας βρίσκει σύμφωνους, αφού η φιλοσοφία μας είναι να μην κυριαρχήσει ο ανταγωνισμός. Η πρώτη κατηγορία είναι πολύ δυνατή, υπάρχει και ο υποβιβασμός στη δεύτερη για όσους βαθμολογικά μείνουν πίσω. Η φιλοσοφία μας στην ομάδα του ΟΑΕΔ είναι ότι αγαπάμε να αθλούμαστε, να είμαστε μία παρέα, να έχουμε επαφή με άλλους εργαζόμενους και φυσικά αυτά γίνονται μέσα στα πλαίσια της ζωής του συνδικάτου. Δεν ξεχνάμε ότι είμαστε συνδικαλιστές εργαζόμενοι και στηρίζουμε τις δράσεις – και τις αθλητικές- των οργανώσεών μας.

Aθλητισμός στα πλαίσια των συνδικάτων – Η ποδοσφαιρική ομάδα του ΟΑΕΔ– Στην ομάδα υπάρχουν εργαζόμενοι που είχαν θητεύσει στο παρελθόν σε οργανωμένους – επίσημους συλλόγους;

-Τώρα όχι, στο παρελθόν εγώ είχα αγωνιστεί στο Αιγάλεω και ο κ. Ζέρβας στην Ελασσόνα.

-Θα θέλατε να προσθέσετε κάτι άλλο;

-Ναι, αυτό που γίνεται κάθε Σάββατο είναι πολύ ωραίο, αφού περίπου 700 εργαζόμενοι (εκεί περίπου κυμαίνεται η δύναμη όλων των σωματείων) ασχολούνται με τον αθλητισμό, εμείς στη φανέλα μας γράφουμε «η εργασία αποτελεί δικαίωμα», αυτό είναι το σύνθημά μας.

Συνέντευξη: Νάσος Μπράτσος

Διαβάστε την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 στο ert.gr: Η ποδοσφαιρική ομάδα του Δήμου Αθηναίων

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος