Athens Flying Week: Αεροπορικές επιδείξεις που έκοψαν την ανάσα (video)

Πιλότοι από όλον τον κόσμο έλαβαν μέρος στις αεροπορικές επιδείξεις που πραγματοποιήθηκαν στην αεροπορική βάση της Τανάγρας, στο πλαίσιο του Athens Flying Week.

Ξεχώρισαν τα θρυλικά Red Arrows της Βασιλικής Αεροπορίας της Αγγλίας, το ακροβατικό σμήνος Silverstars από την Αίγυπτο που ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, όπως φυσικά και τα ελληνικά ακροβατικά σμήνη.

Πρόκειται για το ακροβατικό σμήνος των F-16 Zeus και το ακροβατικό σμήνος των Τ-6 Δαίδαλος.

Ανάμεσα στις κορυφαίες στιγμές των επιδείξεων ήταν ο μικτός σχηματισμός ενός Mirage 2000 και ενός F-16 σε χαμηλή διέλευση-ταχεία άνοδο και εικονική αερομαχία σε χαμηλό ύψος, σε απόσταση αναπνοής από τους θεατές, αλλά και πυροσβεστικά αεροσκάφη της Πολεμικής μας Αεροπορίας, σε επιδείξεις αεροπυρόσβεσης.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν και η εικονική προσβολή-χαμηλή διέλευση-ταχεία άνοδος ζεύγους αεροσκαφών PHANTOM ( F-4 E).

Χιλιάδες κόσμου βρέθηκαν και αυτή τη χρονιά στην 114 Π.Μ. για να παρακολουθήσουν τις επίδειξεις από απόσταση αναπνοής. Εντυπωσιάστηκαν από τις μανούβρες και τους ελιγμούς των πιλότων. Παράλληλα, λειτουργούσε και στατική έκθεση των αεροσκαφών που έλαβαν μέρος, κατά την οποία πολλοί είχαν την ευκαιρία να μπουν μέσα στα αεροπλάνα τα οποία είδαν να πετούν, να φωτογραφηθούν μέσα σε αυτά, να γνωρίσουν τους δεινούς πιλότους-ακροβάτες και να τους ζητήσουν αυτόγραφα.

H Athens Flying Week (AFW) είναι η μεγαλύτερη αεροπορική επίδειξη στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος