Αθ. Μπακαλέξης: Δεν αγνοείται κανείς ασφαλισμένος του ΕΦΚΑ (video)

Δεν αγνοείται κανείς ασφαλισμένος, διαβεβαίωσε σε συνέντευξή του στην  ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΕΦΚΑ, Αθανάσιος Μπακαλέξης, απαντώντας σε δημοσιεύματα που φέρουν εργαζόμενους και συνταξιούχους να αναζητούν τα στοιχεία τους, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να περιμένουν ώρες σε ουρές, στις υπηρεσίες του νέου υπερταμείου ασφάλισης.

Ο κ. Μπακαλέξης απέδωσε τα δημοσιεύματα σε “σκοπιμότητες” και τόνισε ότι το πρόβλημα είχε να κάνει με την ανανέωση της ασφαλιστικής ικανότητας που έληξε στις 28 Φεβρουαρίου και έπρεπε να ανανεωθεί την 1η Μαρτίου.

Όταν ενοποιείς τόσα Μητρώα είναι αναμενόμενο να υπάρξουν δυστοκίες, υπογράμμισε ο κ. Μπακαλέξης και διαβεβαίωσε ότι έχει ανανεωθεί η ασφαλιστική ικανότητα σε όλους τους ασφαλισμένους.

Σε ότι αφορά τις καταβολή εισφορών ο κ. Μπακαλέξης τόνισε ότι μέχρι την Παρασκευή είχε πληρώσει το 40% ήτοι 600.000 ασφαλισμένοι με τα έσοδα να ανέρχονται στο ποσό των 110 εκατ. ευρώ.

Εκτίμησε τέλος, ότι στις 17 του μήνα που λήγει η προθεσμία για την πληρωμή των εισφορών του Ιανουαρίου, η εισπραξιμότητα θα ξεπεράσει το 60%.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος