Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο και τρόποι προστασίας (video)

Η υπόθεση του 29χρονου που κατηγορείται ότι βίασε δύο 15χρονια κορίτσια τα οποία γνώρισε μέσω διαδικτύου, πρέπει όχι να σοκάρει αλλά να αφυπνίζει. Η αποτρόπαια δράση του, έληξε με τη σύλληψή του. Όμως οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η εγκληματικότητα έχει περάσει στο διαδίκτυο και ότι τέτοιου είδους νοσηρά φαινόμενα αποτελούν πλέον καθημερινότητα.

Αποκαλυπτική ήταν η έρευνα του Ελληνικού Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου. Συμμετείχαν 1000 γονείς.

Πάνω από τους μισούς επιτρέπουν στα ανήλικα παιδιά τους τη δημιουργία προφίλ στα κοινωνικά δίκτυα παρά το γεγονός ότι τα ίδια τα δίκτυα απαγορεύουν τη χρήση σε παιδιά κάτω των 13 ετών… όμως με την απλή όσο και επικίνδυνη καταχώριση ψευδούς ηλικίας ο σκόπελος ξεπερνιέται.

Όπλο για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς είναι η γνώση, αλλά και η σωστή προσέγγιση και αντιμετώπιση των μικρών πλοηγών του κυβερνοχώρου.

Μαθητές, εκπαιδευτικοί, ακαδημαϊκοί, φορείς, εκπρόσωποι της πολιτείας και της βιομηχανίας του διαδικτύου, συμμετείχαν σε εκδήλωση ενημέρωσης στο Υπουργείο Μεταφορών, όπου βραβεύθηκαν μαθητές για τη συμμετοχή τους σε δύο διεθνείς διαγωνισμούς σχετικά με το διαδίκτυο.

Πηγή: ΕΡΤ1

Ρεπορτάζ: Σόνια Φίλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος