Ασφαλείς οι Έλληνες μαθητές στην Τραπεζούντα (Update video)

Απολύτως ασφαλείς είναι οι 70 μαθητές της ελληνικής εθνικής ομάδας που βρίσκονται στην Τραπεζούντα για την Γυμνασιάδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο Π. Κατσαρός, διευθυντής του γραφείου του  γ.γ. Υπουργείου Παιδείας και πρόσθεσε ότι συμμετέχουν κανονικά στα αθλήματα της κολύμβησης.

Σε επικοινωνία που είχε ο Υπουργός Παιδείας με την Αρχηγό της Ομάδας τον διαβεβαίωσε ότι όλοι οι μαθητές είναι καλά και ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.

«Το βράδυ της Παρασκευής  οι μαθητές παρέμειναν στο ξενοδοχείο τους καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας απολύτως ασφαλείς. Μόλις αποκατασταθεί η λειτουργία στο αεροδρόμιο Ατατούρκ θα επισπεύσουμε την επιστροφή τους στην Ελλάδα», υπογράμμισε ο κ. Κατσαρός

Εγκλωβισμένοι στην Κωνσταντινούπολη

Τον εφιάλτη του πραξικοπήματος  έζησαν 50  Έλληνες επιβάτες στο αεροδρόμιο Ατατούρκ.  Οι  Έλληνες πολίτες έφθασαν στο Ατατούρκ με πτήση της Turkish Airlines μόλις είχε εκδηλωθεί το πραξικόπημα.

Την εμπειρία που έζησε μοιράστηκε στην ΕΡΤ ο κ. Δημήτρης Στράκας, οδοντίατρος, ο οποίος ταξίδευε από την Αθήνα για Οσάκα μέσω Κωνσταντινούπολης με πτήση τράνζιτ. «Συναντήσαμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Ήμασταν στην περιοχή τράνζιτ. Ήταν μια πολύ δύσκολη νύχτα. Ακούγαμε τα αεροπλάνα να πετούν, τους κρότους από τις βόμβες και τα όπλα. Τραντάζονταν το κτήριο. Βλέπαμε δεκάδες κόσμου στον αεροδρόμιο να τρέχουν πανικόβλητοι, να προσπαθούν να κρυφτούν στις τουαλέτες ή σε ασφαλή μέρη.

Μέχρι που ξημέρωσε  και ηρέμησαν τα πράγματα. Αλλά δεν υπάρχει ενημέρωση από την πλευρά της πρεσβείας, Δεν γνωρίζουμε αν θα επιστρέψουμε στην Ελλάδα ή αν θα συνεχίζουμε την πτήση μας».

Στην Τουρκία  “εγκλωβισμένοι” παραμένουν  σε λεωφορείο  πό χθες το βράδυ από την ώρα δηλαδή της απόπειρας του πραξικοπήματος  τόσο ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης, όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ.Μαρκόπουλος αλλά και η Δήμαρχος Καβάλας κ.Τσανάκα με υπαλλήλους του Υπουργείου Πολιτισμού που βρέθηκαν εκεί συμμετέχοντας σε συνέδριο της ΟΥΝΕΣΚΟ για τον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων. Περιμένουν να τους δοθεί η άδεια για να επιστρέψουν στην Ελλάδα, καθώς η είσοδος προς τη γείτονα χώρα παραμένει ανοικτή όχι όμως και η έξοδος προς την χώρα μας.

Τηλέφωνα επικοινωνίας για Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην Τουρκία

Για πληροφορίες που αφορούν στην αρωγή Ελλήνων πολιτών στην Τουρκία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Υπουργείο Εξωτερικών στα τηλέφωνα 210 368 1730 /1259, καθώς και με το Προξενικό Γραφείο της Πρεσβείας Άγκυρας, (0090312) 448 0647, 448 0387, το Γενικό Προξενείο Κωνσταντινούπολης, (0090212) 3938290-1-2, 3938294, το Γενικό Προξενείο Σμύρνης, (0090232) 4643160 και το Προξενείο Αδριανούπολης, (0090284) 2355804.

Σύμφωνα με τις, μέχρι στιγμής, πληροφορίες οι Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην Τουρκία είναι καλά στην υγεία τους.

Ακύρωση δρομολογίων της AEGEAN προς Κωνσταντινούπολη

Η AEGEAN ανακοίνωσε πριν λίγο ότι ακυρώνει τις προγραμματισμένες πτήσεις της  προς Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη, ενώ όπως αναφέρει, η πτήση στις 23:30 της Παρασκευής προς Σμύρνη δεν πραγματοποιήθηκε.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της εταιρείας, “λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην Τουρκία και σύμφωνα με ενημέρωση ότι το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης είναι κλειστό, η AEGEAN ακυρώνει τις παρακάτω προγραμματισμένες πτήσεις της”:

16 Ιουλίου – A3990 – Αθήνα-Κωνσταντινούπολη – 08:20-09:45
16 Ιουλίου – A3 991 – Κωνσταντινούπολη-Αθήνα – 10:35-12:00
16 Ιουλίου – A3 999 – Σμύρνη-Αθήνα – 05:55-06:55

Η AEGEAN θα ενημερώνει τους επιβάτες της με νεότερες πληροφορίες μέσω του

πηγή:ΕΡΤ1,AEGEAN

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος