Άρειος Πάγος-Novartis: Την απόρριψη της αίτησης Αγγελή ζητά ο αντιεισαγγελέας Ζαχαρής

Την απόρριψη της αίτησης εξαίρεσης που έχει υποβάλλει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής κατά της εισαγγελέως του Aνωτάτου Δικαστηρίου Ξένης Δημητρίου και του συναδέλφου του Ιωάννη Δασούλα που τον είχε καλέσει για εξηγήσεις, ζητεί ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής. Ο κ. Αγγελής επανέρχεται πάντως με νέα αίτησή του και ζητεί να καταθέσει μετά τις εκλογές επαναλαμβάνοντας ότι δε θα πάει φυλακή για την υπόθεση Novartis. Στρέφεται για μία ακόμη φορά, κατά μέλους της κυβέρνησης με το παρατσούκλι «Ρασπούτιν» και δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Τελικά, δεν προσήλθε σήμερα ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, στο προγραμματισμένο ραντεβού του στο γραφείο του ομοιόβαθμού του εισαγγελέα, Δημήτρη Δασούλα, για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τα όσα αναφέρει στις δύο εμπιστευτικές αναφορές του προς την εισαγγελέα του ανωτάτου ποινικού δικαστηρίου για την υπόθεση της Novartis.

Όμως, ο κ. Αγγελής κατέθεσε στον κ. Δασούλα «υπόμνημα-αίτηση-δήλωση», όπου επαναλαμβάνει τα περί υποχρέωσης αποχής για λόγους ευπρέπειας (αμφότεροι), δηλαδή η κυρία Δημητρίου και ο κ. Δασούλας, αυτοβούλως από την επίμαχη υπόθεση και σε αντίθετη περίπτωση το σημερινό έγγραφό του να θεωρηθεί ως αίτησή εξαίρεσης και των δύο εν λόγω εισαγγελικών λειτουργών.

Στο υπόμνημα που κατέθεσε μέσω συνηγόρου του στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Δασούλα, ο Γιάννης Αγγελής γνωστοποιεί τους λόγους για τους οποίους δεν θα προσέλθει να καταθέσει και ζητάει η νέα ημερομηνία για κατάθεση μετά τις 10 Ιουλίου, προκειμένου να μην αξιολογήσει η νυν εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου την υπόθεση του.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά
Σχετική είδηση:Αναφορά-ανάκληση αντεισαγγελέα Αγγελή για Σαμαρά-Βενιζέλο-Αβραμόπουλο (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος