Απολύεται ο εκπαιδευτικός που χτύπησε μαθήτρια

Σχετικά με την υπόθεση του εκπαιδευτικού που χτύπησε μαθήτρια, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως ζήτησε την άμεση εκκίνηση της νόμιμης διαδικασίας, ώστε να αποδοθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Συνήλθε άμεσα την επόμενη ημέρα το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ), το οποίο εισηγήθηκε την καταγγελία της σύμβασης του εκπαιδευτικού για ανάρμοστη συμπεριφορά. Η εισήγηση έγινε δεκτή από το Υπουργείο, υπογράφεται η καταγγελία της σύμβασής του και απολύεται.

Ο καθηγητής, που δίδασκε σε ΕΠΑΛ, μετά τη λεκτική αντιπαράθεση που είχε με μαθήτρια, την χτύπησε δύο φορές: Την πρώτη με χαστούκι και ύστερα την τράβηξε από τα μαλλιά. Καθώς η μαθήτρια βρισκόταν στο πάτωμα δέχτηκε ακόμα ένα χτύπημα. Συμμαθητές έσπευσαν να σταματήσουν τον καθηγητή και ύστερα από το περιστατικό οι καθηγητές προσπάθησαν να βάλουν τον εκπαιδευτικό σε άλλη αίθουσα για να τον γλιτώσουν από τις αντιδράσεις των μαθητών.

Τα παιδιά κατόπιν έσπασαν το αυτοκίνητο του καθηγητή, αναποδογυρίζοντάς το. Ο καθηγητής φυγαδεύτηκε από άλλη έξοδο, συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου, και το πρωί οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με τη μαθήτρια, η λεκτική αντιπαράθεση με τον καθηγητή προκλήθηκε επειδή δεν της έσβηνε απουσία και -όπως καταγγέλλει- συστηματικά της έβαζε απουσίες για αναίτιες -λέει- αφορμές.

Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος