Ελεύθεροι μετά την απολογία τους οι 6 του ΤΑΙΠΕΔ

Απολογήθηκαν στον ανακριτή έξι μέλη του συμβουλίου εμπειρογνωμώνων του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση και επαναμίσθωση 28 ακινήτων του δημοσίου, από την οποία φαίνεται να προκύπτει ζημία εκατομμυρίων ευρώ στα δημόσια ταμεία.

Οι κατηγορούμενοι, φέρονται να αρνήθηκαν ενώπιον του ανακριτή, οποιαδήποτε ποινική τους ευθύνη στην υπόθεση της αξιοποίησης των επίμαχων ακινήτων.

Ο φάκελος της δικογραφίας αφορά τα 28 ακίνητα, πέντε κτίρια των υπουργείων Πολιτισμού, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Υγείας και Παιδείας, 13 κτίρια ΔΟY και πέντε κτήρια της Αστυνομίας, που μεταβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ με σκοπό την πώληση και λειτουργική μίσθωσή τους (sale-and-lease-back), για 20 χρόνια.

Συγκατηγορούμενοι των έξι εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ, τριών Ελλήνων και τριών αλλοδαπών, είναι τρία μέλη του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, της επίμαχης περιόδου, για το αδίκημα της υπεξαίρεσης με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608 περί καταχραστών του Δημοσίου.

Η κατηγορία αφορά την μη απόδοση τόκων που ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ μετά την είσπραξη του τιμήματος και εντός δέκα ημερών. Οι τρεις κατηγορούμενοι μέλη της διοίκησης, σύμφωνα με τη δικογραφία, όφειλαν αμέσως μετά το τέλος της διαδικασίας και την είσπραξη του τιμήματος και το αργότερο μέσα σε δέκα μέρες να πιστώσουν το ποσό στον ειδικό λογαριασμό του Δημοσίου μαζί με τους αναλογούντες τόκους τους οποίους δεν απέδωσαν.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ – ΑΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος