“Απογείωση” για το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι Ηρακλείου (video)

Aντίστροφη μέτρηση για την κατασκευή του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου, της σημαντικότερης τουριστικής πύλης της χώρας. Προσωρινός ανάδοχος του έργου ανακηρύχθηκε ελληνο-ινδική κοινοπραξία. Την απόφαση ανακήρυξης του προσωρινού αναδόχου για την κατασκευή του αεροδρομίου Καστελίου υπέγραψε την Τρίτη, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης.

Μετά από 17 χρόνια μπαίνει σε τροχιά κατασκευής το έργο του αεροδρομίου στο Καστέλι, με ανάδοχο μία ελληνο-ινδική κοινοπραξία και κόστος άνω των 850 εκατ. ευρώ. Θα δημιουργηθούν άμεσα 1.000 θέσεις εργασίας και μόνιμα δηλ. μόλις αρχίσει να λειτουργεί κανονικά το αεροδρόμιο 500 θέσεις.
Η κατασκευή θα ξεκινήσει το 2018 και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε πέντε χρόνια.
Το νέο αεροδρόμιο θα αντικαταστήσει το σημερινό “Ν. Καζαντζάκης”, το οποίο αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα, ενώ δέχεται πάνω από 6 εκατ. επιβάτες κάθε χρόνο.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Νίκος Γρυλλάκης


Σχετική είδηση: Ανακηρύχθηκε ο προσωρινός ανάδοχος για το αεροδρόμιο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος