“Tην πλήρη ένταξη του «νοσοκομείου» «Άγιος Παύλος» στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ώστε οι ασθενείς κρατούμενοι -άντρες και γυναίκες- να έχουν πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και πρόσβαση σε στοιχειώδεις υπηρεσίες ενός πραγματικού νοσοκομείου”, ζητά με ανακοίνωσή της, από τα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Υγείας, η “Πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των κρατουμένων“, με αφορμή τη συμπλήρωση 29 ημερών αποχής από το συσσίτιο και τη λήψη φαρμάκων, των ασθενών κρατουμένων.
Σύμφωνα με την “Πρωτοβουλία”: “Οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής, το απόν ιατρικό προσωπικό, η έλλειψη σε φάρμακα και ο ανύπαρκτος νοσοκομειακός εξοπλισμός είναι ενδεικτικά των διαχρονικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν όσοι κρατούμενοι έχουν την ατυχία να βρεθούν στο «θεραπευτήριο» κρατουμένων του Κορυδαλλού.
Ως Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων για μία ακόμα φορά στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα που οι ασθενείς κρατούμενοι του Ν.Φ.Κ «Άγιος Παύλος» συνεχίζουν να δίνουν και δηλώνουμε ότι στεκόμαστε στο πλευρό τους σε κάθε περίπτωση για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, για αξιοπρεπείς συνθήκες κράτησης και ισότιμη πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Τέλος, υπενθυμίζουμε για μια ακόμη φορά στην Πολιτεία πως η μεταφορά όλων των ασθενών, πόσο μάλλον εκείνων που νοσούν βαριά, σε πραγματικά νοσοκομεία είναι απολύτως επιβεβλημένη”.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος