Από τo FORD του ’20 στις μοναδικές δίτροχες “κυρίες” του “ΝΟΗΣΙΣ”

Ξεχωριστά μοντέλα – σταθμοί αυτοκίνησης φιλοξενούνται στο Εκθετήριο Αυτοκινήτων του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ», που βρίσκεται στο 6o χλμ. Θεσσαλονίκης – Θέρμης.

Μέσα από την παρουσίαση 40 αυτοκινήτων και μοτοσικλετών ο θεατής τη έκθεσης μπορεί να γνωρίσει τις οικονομικές, κοινωνικές και τεχνολογικές μεταβολές που επηρέασαν την εξέλιξη της αυτοκίνησης

Πρόκειται για οχήματα ιστορικού, συλλεκτικού και εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος, τετράχρονες αλλά και δίτροχες «κυρίες», από τη δεκαετία του ’20 μέχρι και το πρόσφατο παρελθόν, που μεταφέρουν νοερά τους επισκέπτες σε άλλες εποχές.

Αφορμή για τη δημιουργία του σημερινού Εκθετηρίου Αυτοκινήτων στάθηκε η παραχώρηση ενός Trojan Leyland που είχε κατασκευαστεί στις αρχές της δεκαετίας του ’20 και αργότερα ενός Ford A του 1929. Πρόκειται για δύο κλασικά αυτοκίνητα μεγάλης ιστορικής αξίας που κανένας δεν μένει ασυγκίνητος στην θέα τους.

Το Μουσείο λειτουργεί από Τρίτη έως Παρασκευή από τις  10.30 -14.30 και το Σαββατοκύριακο από τις 18.30 έως 21.30.

Πηγή:Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος