Απεργιακή και δικαστική αντιπαράθεση μεταξύ ΕΤΙΤΑ και Αντ1 για τις απολύσεις τεχνικών

Συνεχίζεται και σήμερα η απεργιακή κινητοποίηση της ΕΤΙΤΑ στον τηλεοπτικό σταθμό Αντ1 με αίτημα την ανάκληση των απολύσεων. Από την πλευρά της η διοίκηση του σταθμού προσέφυγε στη δικαιοσύνη, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία.

Απαντώντας με ανακοίνωσή της η ΕΤΙΤΑ σημειώνει μεταξύ άλλων: “Μετά την «μαύρη Παρασκευή» και την απόλυση 24 τεχνικών από τον ΑΝΤ1, η διοίκηση προχώρησε και σε 5 νέες απολύσεις.
Τους καλούμε να πάψουν να «σφαγιάζουν» με αυτό τον ανήθικο τρόπο τους ανθρώπους που εδώ και 26 χρόνια, πρόσφεραν τόσα πολλά στον σταθμό!!! Οι αγωγές εναντίον μας δεν μας φοβίζουν!!!

Αντίθετα μας πεισμώνουν!!! Ο αγώνας μόλις ξεκίνησε και δεν θα σταματήσουμε αν δεν γυρίσουν στη δουλειά τους ΟΛΟΙ οι απολυόμενοι”.

Aπό την πλευρά της η ένωση τεχνικών ιδιωτικής τηλεόρασης Βορείου Ελλάδος (ΕΤΙΤΒΕ) σημειώνει σε ανακοίνωσή της: “Μετά το πογκρόμ των απολύσεων της πολυδιαφημισμένης επι χρόνια οικογένειας στην Αθήνα, ο τηλεοπτικός σταθμός του ΑΝΤ1, είπε να θυμηθεί και τα παιδιά του στην Θεσσαλονίκη, απολύωντας απο το αποδεκατισμένο πια γραφείο της πόλης μας, συνάδελφο μοντέρ.

Θεωρούμε απαράδεκτη αυτήν την απόλυση, ζητάμε την ανάκλησή της και συνεχίζουμε τον αγώνα, στον πλευρό των συναδέλφων μας, της Ε.Τ.Ι.Τ.Α., τον ωραίο αγώνα που έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες, μέχρι την δικαίωση των απολυμένων συναδέλφων μας”.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου με ανακοίνωσή του “καταγγέλλει τις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΑΝΤΕΝΝΑ και ALPHA.

Τα φερέφωνα της αστικής προπαγάνδας, της στήριξης των μνημονίων και της εξαθλίωσης του λαού, για να σωθούν τα κέρδη των καπιταλιστών, επιτίθενται τώρα και στους υπαλλήλους τους, οι οποίοι όπως όλοι οι εργαζόμενοι νιώθουν τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης.

Απαιτούμε:

-Την άμεση ανάκληση των απολύσεων
-Υπογραφή συλλογικών συμβάσεων Εργασίας με πλήρη ανάκτηση των απωλειών που υπέστησαν οι εργαζόμενοι.
-Εργασία με πλήρη κατοχύρωση και Κάλυψη των ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων”.

Το ζήτημα των συγχωνεύσεων μέσων μαζικής ενημέρωσης και στις επιπτώσεις που οι επιχειρηματικές κινήσεις έχουν στους εργαζόμενους των συγκεκριμένων μέσων, φέρνει στη Βουλή με ερώτησή του ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, Νίκος Νικολόπουλος.

Mεταξύ άλλων ο κ. Νικολόπουλος αναφέρει: “Είναι απαράδεκτο, μιντιακές επιχειρήσεις να αναχρηματοδοτούνται από τις ενισχυμένες με τα χρήματα του λαού τράπεζες, με μόνιμα θύματα τους εργαζόμενους» υπογραμμίζει ο κ. Νικολόπουλος, σημειώνοντας μάλιστα πως την ίδια στιγμή, αυτές οι επιχειρήσεις αρνούνται να καταβάλλουν τα χρωστούμενα στο ελληνικό δημόσιο επικαλούμενες διάφορες αιτιάσεις

Γιατί η Πολιτεία τους επέτρεψε να χρησιμοποιήσουν και να συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να χρησιμοποιούν τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες για την υποστήριξη άλλων,  παράπλευρων και εμπλεκόμενων με το ελληνικό δημόσιο επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τους, αλλοιώνοντας έτσι κάθε έννοια διαφάνειας και ανταγωνισμού;”.

Σχετικές ειδήσεις:
ΠΟΕΣΥ: Να μην «πληρώσουν» οι εργαζόμενοι τις κόντρες στο τηλεοπτικό πεδίο

Η ΓΣΕΕ και τα ναυτεργατικά σωματεία για τις εργασιακές εξελίξεις στα ΜΜΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος