ertnews.gr

Απεργιακή δράση και εκλογική διαδικασία στο Συνδικάτο Οικοδόμων

09/11 18:26
Απεργιακή δράση και εκλογική διαδικασία στο Συνδικάτο Οικοδόμων

φωτο αρχείου

Με την αντίστροφη μέτρηση για την εκλογική διαδικασία να έχει ξεκινήσει, συνεχίζονται και οι απεργιακές δραστηριότητες για το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.

Η συνδικαλιστική οργάνωση με ανακοίνωσή της “καταγγέλλει την εργοδοσία στο εργοτάξιο του Αστέρα Βουλιαγμένης, όπου τα τσιράκια της με χρυσαυγίτικες μεθόδους προσπάθησαν να απειλήσουν το Συνδικάτο.

Πιο συγκεκριμένα, στέλεχος από την εργοδοσία ανέφερε για τη σημερινή 24ωρη απεργία στο εργοτάξιο σε συνάδελφο εκπρόσωπο του Συνδικάτου πως “αυτά κάνατε και στη Ζώνη και γι’ αυτό πήγε η Χρυσή Αυγή, τα ίδια κάνετε τώρα και θα έρθει κι εδώ”. Στην ουσία, μας μήνυσε ότι θα φωνάξει τα μαντρόσκυλα του κεφαλαίου να παίξουν το ρόλο τους, δηλαδή να βάλουν εμπόδια στο δικαίωμα των εργαζομένων να παλεύουν για το γάλα των παιδιών τους.

Τους φασίστες τους τσάκισαν οι εργάτες με την πάλη τους, θα τους τσακίσουν και τώρα, πρώτα και κύρια οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του έργου που με την καθολική τους συμμετοχή στην απεργία, παλεύουν για τα δικαιώματά τους.

Η εργοδοσία και τα τσιράκια της να το βάλουν καλά στο μυαλό τους: Στο Συνδικάτο και στο ταξικό εργατικό κίνημα δεν πιάνουν οι απειλές. Θα τους αντιμετωπίσουμε όπως τους αντιμετωπίζουμε παντού, με αποφασιστικότητα και με τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων”.

Μετά από κύκλο γενικών συνελεύσεων στα παραρτήματα του συνδικάτου, ανακοινώθηκε από την κεντρική εφορευτική επιτροπή η εκλογική διαδικασία.

Καλώντας τον κλάδο να πάρει μαζικά μέρος στις εκλογές, η απόφαση προβλέπει: “Οι αρχαιρεσίες να πραγματοποιηθούν 20, 21, 22, 23, 24, 27, 28, 29, 30 Νοέμβρη και 1 Δεκέμβρη 2017, τα πρωινά 7.00-15.00 σε χώρους δουλειάς και τα απογεύματα στα γραφεία του Συνδικάτου και στις έδρες των Παραρτημάτων μας, ώρες 5-9 μ.μ.”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version