Απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη – Ακίνητα τραμ, μετρό, ηλεκτρικός και πλοία

Array

Με αίτημα να ενισχυθούν τα μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους εργασίας και τα σχολεία, την ενίσχυση του ΕΣΥ, την επίταξη του ιδιωτικού τομέα σε υγεία και μεταφορές, προσλήψεις και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας η ΑΔΕΔΥ κήρυξε 24ωρη απεργία μεθαύριο Πέμπτη.

Στην κινητοποίηση μετέχουν  η ΠΟΕΔΗΝ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, Ενώσεις Εκπαιδευτικών, η ΣΤΑΣΥ, ενώσεις εργαζομένων του Εμπορικού Ναυτικού και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορία.

Έτσι, ακινητοποιημένα αναμένεται να  μείνουν μεθαύριο τραμ, μετρό και ηλεκτρικός. Δεν θα εκτελεστούν ακτοπλοϊκά δρομολόγια, ενώ εξάωρες στάσεις εργασίας αύριο και μεθαύριο της ΥΠΑ αναμένεται να ακυρώσουν ή να αναστείλουν πτήσεις.

Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί χορήγηση δώρου Χριστουγέννων σε όλους τους υγειονομικούς, ένταξη στα ΒΑΕ, λήψη όλων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας και των εργαζομένων εν μέσω πανδημίας με επαρκή στελέχωση, χρηματοδότηση και μέσα ατομικής προστασίας και μονιμοποίηση εκτάκτων.

Σημείο αιχμής, το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας που περιλαμβάνει ρυθμίσεις σε ωράρια, υπερωρίες, απεργίες, συνδικαλισμό.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος