Απαγωγή 10χρονης: Ένα βήμα πριν από την πλήρη εξιχνίαση (video)

Σε γυναίκα που ανήκει στο φιλικό περιβάλλον της οικογενείας της 10χρονης Μαρκέλλας επικεντρώνονται οι έρευνες προκειμένου να λυθεί το μυστήριο της αρπαγής της ανήλικης. Εκτός από την 40χρονη, αναζητείται και ένας άνδρας ηλικίας περίπου 80 ετών.

Καθοριστικό για την ταυτοποίηση χαρακτηρίζεται το βίντεο από κάμερα ασφαλείας που δείχνει την ύποπτη να συνοδεύει το κοριτσάκι που άρπαξε το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης. Τα στοιχεία και των δύο είναι γνωστά στις Αρχές και ο εντοπισμός τους θεωρείται θέμα χρόνου.

H μικρή φέρεται να έχει αναγνωρίσει ως πρόσωπο από το ευρύτερο οικείο περιβάλλον της, τη γυναίκα που την άρπαξε το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης από την Κάτω Τούμπα, κατά την επιστροφή της από το σχολείο. Δύο σχεδόν 24ωρα αργότερα, το πρωί του Σαββάτου, η Μαρκέλλα εντοπίστηκε στην Καλαμαριά.

Απαγωγή 10χρονης: Ένα βήμα πριν από την πλήρη εξιχνίαση (video)

Εισαγγελική έρευνα για το οικογενειακό περιβάλλον, ζητά το “Χαμόγελο του Παιδιού”.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου, Κώστας Γιαννόπουλος, “η Ελλάδα μέχρι στιγμής ήταν η μόνη χώρα στην Ευρώπη και διεθνώς η οποία δεν είχε αρπαγές από τρίτους, αν υπήρχαν γονικές αρπαγές, ενδοοικογενειακές συγκρούσεις, παθογενείς καταστάσεις”.

Ανθρωποι της γειτονιάς, δηλώνουν ανακούφιση για το αίσιο τέλος της απαγωγής, ωστόσο σιωπούν σε ερωτήσεις σχετικά με την κατάσταση που επικρατούσε στο σπίτι της 10χρονης.

“Γιατί να το πάρουν αφού εδώ μέσα ζει, από τότε που γεννήθηκε”, δήλωσε η γιαγιά της 10χρονης, Λεμονιά Χατζηκυριάκη, προσθέτοντας ότι δεν αφήνει την Μαρκέλλα “ούτε στην μάνα της”.

Η Μαρκέλλα παραμένει σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Παρακολουθείται διαρκώς από παιδοψυχολόγους, οι οποίοι επιτρέπουν ελάχιστη επαφή με το στενό οικογενειακό της περιβάλλον, από το Σάββατο όπου επέστρεψε.

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σε σημερινή ανακοίνωσή της αναφέρει ότι από τη στιγμή που βρέθηκαν τα δύο 10χρόνα κοριτσάκια που είχαν εξαφανιστεί στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη, πρέπει αμέσως να αποσυρθούν οι φωτογραφίες τους από τα δημοσιεύματα, επισημαίνοντας ότι από τη στιγμή που επετεύχθη ο σκοπός δεν χρειάζεται περαιτέρω έκθεση των προσωπικών δεδομένων των παιδιών και οποιαδήποτε εικόνα τους επιτρέπεται να εμφανίζεται μόνο με την αναγκαία θόλωση».

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Χαρά Γιαννοπούλου

Σχετική είδηση:Θεσσαλονίκη: Θέμα χρόνου οι συλλήψεις για την αρπαγή της 10χρονης Μαρκέλλας-Αναγνώρισε τη γυναίκα (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος