Αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλαδικές-Ν. Κεραμέως: Έτοιμοι με ασφάλεια (video)

Δέκα ημέρες απομένουν και 100.000 περίπου υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν 77.970 θέσεις στην τριτοβάθμια, ετοιμάζονται πυρετωδώς. Με λιγότερη ύλη και χωρίς συντελεστή βαρύτητας μαθημάτων αλλά και σε ιδιαίτερες συνθήκες, λόγω κορονοϊου, ο μαραθώνιος των Πανελλαδικών εξετάσεων θα ξεκινήσει για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων στις 15 Ιουνίου, ενώ στις 16 Ιουνίου για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων.

“Είμαστε έτοιμοι για τις Πανελλαδικές που θα διεξαχθούν με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας”, δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στην εκπομπή “Συνδέσεις”.

Αρχές Σεπτεμβρίου ξεκινά η νέα σχολική χρονιά, επανέλαβε η υπουργός Παιδείας, ενώ αναφερόμενη στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται την Τετάρτη η κυρία Κεραμέως δήλωσε ότι επιχειρείται “στροφή στο σύγχρονο σχολείο όχι μόνο σαν μονάδα γνώσης αλλά και καλλιέργειας δεξιοτήτων.”

Οι αλλαγές, που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, προκαλούν την αντίδραση ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, οι οποίες έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία αύριο και συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

ΣΥΡΙΖΑ: Ψήφισμα – κόλαφος για το υπ. Παιδείας

«Kόλαφο για το υπουργείο Παιδείας και προσωπικά για την κυρία Κεραμέως», χαρακτηρίζουν σε ανακοίνωση τους το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και η Επιτροπή Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου (ΕΠΕΚΕ) του κόμματος, το φήφισμα των Προέδρων των ΕΛΜΕ όλης της χώρας, για την «ανικανότητα του ΥΠΑΙΘ να προστατεύσει τα προσωπικά δεδομένα εκπαιδευτικών και μαθητών κατά τη διάρκεια τής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης», όπως αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ