Αντιφασιστικό συλλαλητήριο φορέων στο Ηράκλειο Αττικής

Συλλαλητήριο στο Ηράκλειο Αττικής διοργανώνουν σωματεία και φορείς της περιοχής την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου στις 6μμ στην κεντρική πλατεία δίπλα στο σταθμό του ΗΣAΠ.

Ο λόγος της κινητοποίησης είναι η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής για συγκέντρωσή της στο χώρο που υπήρχαν τα γραφεία της, στη Λεωφόρο Ηρακλείου, έξω από τα οποία είχαν δολοφονηθεί από αγνώστους πριν από τέσσερα χρόνια, δύο μέλη της (Φουντούλης – Καπερώνης).

Αντίστοιχες συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια είχαν γίνει και τα προηγούμενα χρόνια, με την αστυνομία να δημιουργεί φραγμούς στην πρόσβαση των διαδηλωτών προς το χώρο συγκέντρωσης της Χρυσής Αυγής.

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο φορέων στο Ηράκλειο ΑττικήςΣε ανακοίνωσή της η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή N.Ηρακλείου, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: “Αυτός ο νέος κύκλος βίας δεν είναι τυχαίος, είναι ο βρυχηθμός του κτήνους πριν ξεψυχήσει, η προσπάθεια επανασυσπείρωσης του ναζιστικού της πυρήνα στέλνοντας το μήνυμα ότι τα τάγματα εφόδου είναι ακόμα εδώ. Η Χρυση Αυγή διαλύεται κάτω από την πίεση του μαζικού αντιφασιστικού κινήματος που της φράζει το δρόμο όπου προσπάθει να εμφανιστεί, σε μια περίοδο που στη δίκη καθημερινά αποδεικνύεται ο ναζιστικός της χαρακτήρας και ο ρόλος της ηγεσίας στα εγκλήματα που έχει διαπράξει. Ενα – ένα τα ποντίκια εγκαταλείπουν το πλοίο της νεοναζιστικής συμμορίας με παραιτήσεις βουλευτών και περιφερειακών συμβούλων, κλεισίματα γραφείων και πισώπλατα αλληλομαχαιρώματα. Πόσο ακόμα να αντέξει το “αντισυστημικό” προφίλ όταν παραμένεις πιστό σκυλί του κάθε “Μητσοτακέικου και Μαρινάκηδων”.

Με αφορμή τη δράση της Χρυσής Αυγής, όχι  στο Ηράκλειο, αλλά ευρύτερα, το δημοτικό συμβούλιο Χαϊδαρίου έλαβε την ακόλουθη απόφαση:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου καταγγέλλει τη νέα δολοφονική επίθεση των εγκληματιών ναζιστών της Χρυσής Αυγής σε βάρος μεταναστών εργατών στην περιοχή του Ασπροπύργου.

Αποδεικνύεται και από την ενέργεια αυτή η θρασυδειλία και το μίσος των χρυσαυγιτών που επιτίθενται κατά Ελλήνων και ξένων εργατών που παλεύουν καθημερινά για το μεροκάματο ενώ κάνουν πλάτες στα αφεντικά.

Η κυβέρνηση έχει σοβαρή ευθύνη γι’ αυτήν την εξέλιξη γιατί υπάρχει κωλυσιεργία της δίκης και για το γεγονός ότι συμμορίες φασιστών δρουν ανενόχλητοι στον Ασπρόπυργο και στην ευρύτερη περιοχή. Πρέπει άμεσα να εντοπίσει και να συλλάβει τους δράστες της επίθεσης και τους εγκληματίες καθοδηγητές τους.
Καλούμε το λαό της πόλης μας να καταδικάσει τέτοιες ενέργειες και να απομονώσει τη Χρυσή Αυγή και όσους τη θρέφουν».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος