Αντιδράσεις τοπικών φορέων για τις δηλώσεις Σ. Κοντονή για το Παλαί Γαλατσίου

Θέμα φαίνεται ότι έχει δημιουργηθεί στο Γαλάτσι, μετά τη συνέντευξη που έδωσε πριν λίγες ημέρες στην ΕΡΑ Σπορ 101.8 ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, στην οποία αναφέρθηκε στην αξιοποίηση των γηπεδικών εγκαταστάσεων του Γαλατσίου από την ΑΕΚ. Όπως ήδη παρουσίασε το ert.gr, υπήρξε αντίδραση του Δήμου Γαλατσίου και δήλωση του Δημάρχου Γαλατσίου Γιώργου Μαρκόπουλου.

Τόσο η χρήση των εγκαταστάσεων, που πολλές φορές στο παρελθόν επιχειρήθηκε να μετατοπιστεί σε μη αθλητική χρήση, αλλά εμπορική, όσο και η μη πρόσκληση του Δήμου στις συζητήσεις για την αθλητική χρήση των εγκαταστάσεων από την ΑΕΚ (μπάσκετ), οδήγησαν σε αντιδράσεις. Μετά την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, άρχισαν και οι τοπικοί φορείς να παίρνουν θέση για το ζήτημα αυτό.

Eπισυνάπτουμε το ψήφισμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Επτανησίων Γαλατσίου για το Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου (ΠΑΛΑΙ):

“Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Επτανησίων Γαλατσίου λαβών υπόψη πρόσφατες δηλώσεις του Επτανήσιου Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Κοντονή, σύμφωνα με τις οποίες έχει βρεθεί λύση με την ΑΕΚ ώστε να χρησιμοποιεί το κλειστό του Γαλατσίου.

Δηλώνει για μία εισέτι φορά την πλήρη αντίθεση του σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης, εκχώρησης ή μακροχρόνιας μίσθωσης του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου. Θεωρεί ότι κάθε τέτοια πράξη είναι αντίθετη με τα συμφέροντα και τις ανάγκες των πολιτών της περιοχής, οι οποίοι άλλωστε πλήρωσαν με τους φόρους την κατασκευή του, και απαιτεί μην γίνει καμία επέκταση ή παρέμβαση που να αλλοιώνει περαιτέρω την φυσιογνωμία της περιοχής.

Στηρίζει κάθε ενέργεια του δημοτικού Συμβουλίου ως νόμιμου θεσμικού οργάνου της πόλης, για την μη εκχώρηση, ή μακροχρόνια μίσθωση του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου, και την μη επέκταση ή παρέμβαση που να αλλοιώνει περαιτέρω την φυσιογνωμία της περιοχής”.

Σχετική είδηση: Δήμος Γαλατσίου: Το Ολυμπιακό Γυμναστήριο να μείνει δημόσιος χώρος πολιτισμού και αθλητισμού

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος