Αντιδράσεις για το νομοσχέδιο αλλαγής φύλου (video)

Νέο μήνυμα προς τον πολιτικό κόσμο απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετά τις εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ξεκαθαρίζοντας ότι η θέση της εκκλησίας είναι σταθερή και δεν χωρά περαιτέρω συζήτηση για το νομοσχέδιο αλλαγής φύλου από την ηλικία των 15 ετών.

«Εγώ λυπάμαι που είναι τόσα τα προβλήματα, της πείνας, της δυστυχίας, των πιέσεων και καθόμαστε και ασχολούμαστε με αυτά τα πράγματα. Η εκκλησία πάνω σε αυτά έχει τις θέσεις της όπως και σε άλλα θέματα δεν μπορεί η διδασκαλία του Χριστού να την κάνουμε όπως θέλει ο καθένας. Κάποιος επιλέγει, κάποιος έχει τις ευθύνες του», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος.

Για αντικρουόμενα ερευνητικά και κλινικά δεδομένα κάνει λόγο η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος. Όπως δήλωσε ο πρόεδρός της Δημήτρης Αναγνωστόπουλος: «Θεωρούμε καθήκον μας να εκφράσουμε την αντίθεσή μας για την επέκταση της δυνατότητας αλλαγής φύλου σε άτομα αυτής της ηλικίας (15 μέχρι την ενηλικίωση), ηλικία η οποία χαρακτηρίζεται από ρευστότητα της διαμορφούμενη ταυτότητας φύλου καθώς και τις ανησυχίες μας ότι η εμπλοκή των εν λόγω νέων στη διαδικασία θα επιβαρύνει παρά  θα βελτιώσει την ψυχική αποκατάσταση. Eίμαστε ανοιχτοί σε διάλογο με το υπουργείο».

Και ενώ στην ολομέλεια της Βουλής διεξάγεται η συζήτηση για την αλλαγή ταυτότητας φύλου, έξω από τη Βουλή υποστηρικτές του νομοσχεδίου, σωματεία και ο σύλλογος διεμφυλικών ατόμων, διαμαρτύρονται για περιορισμούς και ελλείψεις. Ωστόσο θεωρούν πως γίνεται ένα πρώτο βήμα για την επίλυση κάποιων προβλημάτων τους.

Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα

Πηγή: ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος