Ανοίγει από τη Δευτέρα το λιανεμπόριο – Διαδημοτικές μετακινήσεις μόνο Σ/Κ

To άνοιγμα του λιανεμπορίου, πλην καταστημάτων και εμπορικών κέντρων από τη Δευτέρα 5 Απριλίου με τη χρήση κωδικού και ως 3 ώρες κατά τη διάρκεια της μέρας, με τη μέθοδο του click away και click in shop, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Εντός του καταστήματος θα επιτρέπεται 1 πελάτης ανά 25 τετραγωνικά με μέγιστο όριο 20 πελάτες ανά περίπτωση.

Επιπλέον, από το Σάββατο 3 Απριλίου και μόνο για τα σ/κ η κυβέρνηση αποφάσισε να επιτρέπεται με τη χρήση του κωδικού 6 η μετακίνηση για προσωπική άσκηση με όχημα σε υπαίθριο χώρο ως 3 άτομα ή μια οικογένεια και με αποφυγή οποιουδήποτε μαζικού συγχρωτισμού.

Ο κ. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις ανοίγουν πιλοτικά μόνο για τα σ/κ και ότι όποιες εικόνες συνωστισμού θα οδηγήσουν την κυβέρνηση στην άρση του μέτρου.

Σε ό,τι αφορά το άνοιγμα σχολείων, πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι θα αξιολογηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Την προσοχή του κόσμου “όπου κι αν πάει” επέστησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επισημαίνοντας ότι οι μεταλλάξεις του κορονοϊού είναι πιο μεταδοτικές και ότι καθημερινά οι εισαγωγές στα νοσοκομεία είναι δεκάδες.

Πηγή: ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος