Ανησυχία για τα κρούσματα – Πού αποδίδουν οι επιστήμονες την αύξηση

Τα αυξημένα κρούσματα των τελευταίων 24 ωρών και ιδιαίτερα η επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα της Αττικής σκιαγραφούν τη ζοφερή εικόνα. Η πίεση στα νοσοκομεία της Αττικής εξακολουθεί να είναι ασφυκτική με ρεκόρ εισαγωγών τις τελευταίες ημέρες. Την Τρίτη είχαμε 168 εισαγωγές ενώ τη Δευτέρα 186, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Τα δεδομένα οδηγούν σε παράταση του ολικού απαγορευτικού στην Αττική, για τουλάχιστον άλλη μία εβδομάδα.

Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν την Παρασκευή, μετά την συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων. Πάντως, την παράταση του lockdown στην Αττική προανήγγειλε ο πρωθυπουργός.

«Είδαμε χθες μία απότομη αύξηση των κρουσμάτων, ειδικά στην Αττική, η οποία εκ των πραγμάτων απομακρύνει την πρόθεσή μας, πάντα ακούγοντας τις οδηγίες των ειδικών, να προχωρήσουμε σε ένα σταδιακό άνοιγμα την 1η Μαρτίου. Το βασικό, όμως, μήνυμα το οποίο πρέπει να εκπέμψουμε είναι ότι πρέπει να παραμείνουμε πολύ προσηλωμένοι στα μέτρα τα οποία ξέρουμε ότι δουλεύουν. Γνωρίζω ότι όλοι οι συμπολίτες μας είναι κουρασμένοι, έχουμε όμως αυτή τη στιγμή πραγματικά στα χέρια μας ένα όπλο το οποίο δεν είχαμε πριν από κάποιους μήνες και αυτό είναι το όπλο του εμβολιασμού», ανέφερε στο υπουργικό συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τρεις λόγοι θεωρούνται “ένοχοι” για την αύξηση των κρουσμάτων παρά τις δύο εβδομάδες lockdown: η σφοδρή κακοκαιρία, ο συγχρωτισμός σε κλειστούς χώρους, αλλά και οι πορείες που έγιναν.

Lockdown σε Αρκαδία και Ναύπλιο

Στο «βαθύ κόκκινο βρίσκεται επιδημιολογικά η Αρκαδία και από το πρωί της Πέμπτης 25/2 μέχρι τη Δευτέρα 1 Μαρτίου περνά σε καθεστώς σκληρού lockdown με κλειστά μαγαζιά και σχολεία.

Σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου, στο «κόκκινο» πέρασε και το Ναύπλιο.

Το αυξημένο ιικό φορτίο στις 2 περιοχές, οδήγησε στην επιβολή περιοριστικών μέτρων για λόγους σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας.

Κριτική στην κυβέρνηση για προβλήματα στα νοσοκομεία ασκεί η αντιπολίτευση

«Ένα χρόνο μετά βρισκόμαστε σε χειρότερο σημείο απ’ ότι ξεκινήσαμε. Οι πολίτες δεν βρίσκονται αντιμέτωποι μόνο με την πανδημία του κορονοϊού, αλλά και με την ανεμελιά Μητσοτάκη», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Άραγε είναι τόσο εκτός πραγματικότητας ή επιχειρούν συνειδητά με προπαγάνδα να εξαπατήσουν τους πολίτες;», επισημαίνει το Κίνημα Αλλαγής.

«Είναι αδιανόητο να έχεις γενικό lockdown, ακόμα και στους βουλευτές, στο ελληνικό κοινοβούλιο και να περνάς σωρηδόν κάθε μέρα νομοσχέδια αντιδραστικά, αντιλαϊκά”, δηλώνει ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Η ΝΔ όποτε θέλει να ανεβάσει τον αριθμό των κρουσμάτων, αυξάνει τα τεστ. Όποτε θέλει να τα «κατεβάσει», μειώνει τα τεστ», σχολιάζει η Ελληνική Λύση.

«Το ζητούμενο είναι πότε θα αναγκαστεί να εφαρμόσει το πέμπτο μνημόνιο η κυβέρνηση», τονίζει ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Σμαράγδα Αγορογιάννη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος